Het Val d’Anniviers is veel sneeuwzekerder dan het nabij gelegen Quartre Vallées. Zelfs in warme situaties als momenteel tref je hier meestal gewoon een landschap met dikke sneeuwpakketten aan. Afgelopen weekeinde viel er 15 tot 25cm. De sneeuwgrens steeg daarbij kortstondig naar 2300m. Daarna kwam de zon en hoe: zie hierboven de foto uit Chandolin van afgelopen maandag.

Vorige week waren de pistes hard. Bijna ijzig. Deze week zijn de pistes mede dankzij de verse sneeuw heerlijk. Ondanks een niet overweldigende sneeuwhoogte van 100cm zijn er geen stenen te bekennen en is de offpiste ook goed te doen. En nu keert de sneeuwval weer terug naar het Rhonedal. Zowel vrijdag als zaterdag kan er 20cm vallen. Maandag dinsdag en woensdag kan er nog eens een halve meter bij komen.[dc_slider slider=”10513″ captions=”true”]Hierboven nog een paar plaatjes van afgelopen maandag. Het Val d’Anniviers zou op ieders skigebieden wenslijstje moeten staan.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.