Het Val d’Anniviers is veel sneeuwzekerder dan het nabij gelegen Quartre Vallées. Zelfs in warme situaties als momenteel tref je hier meestal gewoon een landschap met dikke sneeuwpakketten aan. Afgelopen weekeinde viel er 15 tot 25cm. De sneeuwgrens steeg daarbij kortstondig naar 2300m. Daarna kwam de zon en hoe: zie hierboven de foto uit Chandolin van afgelopen maandag.

Vorige week waren de pistes hard. Bijna ijzig. Deze week zijn de pistes mede dankzij de verse sneeuw heerlijk. Ondanks een niet overweldigende sneeuwhoogte van 100cm zijn er geen stenen te bekennen en is de offpiste ook goed te doen. En nu keert de sneeuwval weer terug naar het Rhonedal. Zowel vrijdag als zaterdag kan er 20cm vallen. Maandag dinsdag en woensdag kan er nog eens een halve meter bij komen.[dc_slider slider=”10513″ captions=”true”]Hierboven nog een paar plaatjes van afgelopen maandag. Het Val d’Anniviers zou op ieders skigebieden wenslijstje moeten staan.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.