Een droom het Val d’Anniviers in de nazomer. Blauw zoals het alleen in het Wallis blauw kan zijn. De foto komt van de Facebook-pagina van Sierre-Anniviers, die nog best een paar Nederlandse en Vlaamse likes kan gebruiken. We kunnen misschien aan het einde van de zomer wel een wedstrijdje starten wie de mooiste bergzomerfoto spot en deelt. En het zomert nog wel even door, maar komt er nu wel of niet een onderbreking? Komt die koudegolf rond 8 september nu wel of niet?

9september2013

Vanochtend was ik van huis, maar uit de reacties begrijp ik dat de GFS 00u geen zin had in sneeuw ronde de achtste. Hoe anders is dat weer met de 06u run! Zie de kaart met de temperatuur op 1480m hierboven. Het nulletje is te zien boven de Alpen. Weliswaar ’s ochtends vroeg. Mooie witte plaatjes alleen als de neerslag ’s nachts gaat passeren.[dc_slider slider=”22264″ captions=”true”]Afsluitend kijken we naar wat 3 modellen ervan maken. We kijken naar de luchtdrukverdeling aan de grond.GFS hadden we al gezien. ECMWF is het ermee eens maar legt de koude-uitbraak verder naar het westen. En GEM zomert gewoon lekker door! We zullen zien!

PS Morgen Frederic!

PPS Kijk op de homepage van Bizztravel en zie mijn kickoff voor het winterseizoen daar. Het komende seizoen wordt anders qua video’s dan de laatste twee. Bij Bizztravel steeds korte video’s met ook meer reclame voor hun. En hier op Wintersportweerman.nl de langere video’s met uitgebreide weeruitleg voor insiders powered by de skigebiedpartners.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.