Wat een super leuk initiatief van de Utrechtse horeca: het hele komende weekeinde zijn er hapjes en drankjes af te halen bij en reeks deelnemende horecagelegenheden. Het is en initiatief van Wes Schreutelkamp, eigenaar van de aan de Oudegracht gevestigde Rum Club.

Indebuurt.nl Utrecht meldt: Of dit de definitieve route wordt, moet het weer uitwijzen. Als de route niet in zijn geheel geschaatst kan worden, past de organisatie de tocht aan. Begin deze week sloot de gemeente de stadswateren af voor boten, zodat er sneller ijs zou ontstaan. De Oudegracht bleef wel open, omdat daar werkzaamheden aan de wal- en kluismuren zijn, die volgens de gemeente niet zomaar stil kunnen worden gelegd. Inmiddels geldt er alsnog een vaarverbod voor een deel van de Oudegracht. Vanaf de Weerdsluis tot aan de Maartensbrug is scheepvaart verboden. Daarmee is de weg vrij voor de eerste keer in 25 jaar schaatsen langs de werven.

Dit is de route van de elfkroegentocht:

De organisatie heeft natuurlijk over de lockdown-regels nagedacht en stet heel slim dat deelname van veel kroegen voor goede doorstroming zorgt. Wes. “We hebben het plan ingediend bij de gemeente, maar  nog geen respons gekregen. Maar we mogen daar gewoon sowieso langs de werf gaan staan om eten en drinken te verkopen en dat gaan we dan ook doen.”

Kijk wat op 17 januari niet lukte, krijgt Koning Thialf voor elkaar! Weet je er meer van, ga je meedoen. Reageer dan hier of op Facebook!

Categorieën: Events

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

1 reactie

Spyfromthesky · 11 februari 2021 op 19:59

Als nuchter Hollander kom ik niet zo gauw in een kroeg. Maar ik heb vroeger wel eens wat geschaakt in kroegen omdat er een schaaktoernooi was. En ook nog wel eens wat gewonnen ook.

https://www.weerpluimen.nl/weermodellen/ecmwf/expert-pluim/?variabele=dauw&datum=2021-02-11&run=0&locatie=De%20Bilt&gtype=line

ECMEF heeft een nieuwe kanteling gevonden. Even een paar dagen dauwpunt boven het vriespunt om daarna weer wat te duidelijk. Momenteel dauwpunt -10 in de Alblasserwaard. Gaat goed voor de ijsgroei. Als vannacht nog erg weinig wind staat en alle open plekken gaan dicht dan is daarna meer wind juist gunstig voor een snellere ijsgroei.

Spyfromthesky

Gesloten voor reacties.