Wat een super leuk initiatief van de Utrechtse horeca: het hele komende weekeinde zijn er hapjes en drankjes af te halen bij en reeks deelnemende horecagelegenheden. Het is en initiatief van Wes Schreutelkamp, eigenaar van de aan de Oudegracht gevestigde Rum Club.

Indebuurt.nl Utrecht meldt: Of dit de definitieve route wordt, moet het weer uitwijzen. Als de route niet in zijn geheel geschaatst kan worden, past de organisatie de tocht aan. Begin deze week sloot de gemeente de stadswateren af voor boten, zodat er sneller ijs zou ontstaan. De Oudegracht bleef wel open, omdat daar werkzaamheden aan de wal- en kluismuren zijn, die volgens de gemeente niet zomaar stil kunnen worden gelegd. Inmiddels geldt er alsnog een vaarverbod voor een deel van de Oudegracht. Vanaf de Weerdsluis tot aan de Maartensbrug is scheepvaart verboden. Daarmee is de weg vrij voor de eerste keer in 25 jaar schaatsen langs de werven.

Dit is de route van de elfkroegentocht:

De organisatie heeft natuurlijk over de lockdown-regels nagedacht en stet heel slim dat deelname van veel kroegen voor goede doorstroming zorgt. Wes. “We hebben het plan ingediend bij de gemeente, maar  nog geen respons gekregen. Maar we mogen daar gewoon sowieso langs de werf gaan staan om eten en drinken te verkopen en dat gaan we dan ook doen.”

Kijk wat op 17 januari niet lukte, krijgt Koning Thialf voor elkaar! Weet je er meer van, ga je meedoen. Reageer dan hier of op Facebook!

Categorieën: Events

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Spyfromthesky · 11 februari 2021 op 19:59

Als nuchter Hollander kom ik niet zo gauw in een kroeg. Maar ik heb vroeger wel eens wat geschaakt in kroegen omdat er een schaaktoernooi was. En ook nog wel eens wat gewonnen ook.

https://www.weerpluimen.nl/weermodellen/ecmwf/expert-pluim/?variabele=dauw&datum=2021-02-11&run=0&locatie=De%20Bilt&gtype=line

ECMEF heeft een nieuwe kanteling gevonden. Even een paar dagen dauwpunt boven het vriespunt om daarna weer wat te duidelijk. Momenteel dauwpunt -10 in de Alblasserwaard. Gaat goed voor de ijsgroei. Als vannacht nog erg weinig wind staat en alle open plekken gaan dicht dan is daarna meer wind juist gunstig voor een snellere ijsgroei.

Spyfromthesky

Gesloten voor reacties.