Amerika wil ik vanavond niet eens benoemen. Kouderecords van 105 en ouder zijn verpletterd. 5 miljoen mensen zonder stroom. Kijk op weather.com en hier bij CNN de lijst steden met angstaanjagende absolute kouderecords en je bent op de hoogte (behalve dat we in Nederland even zoet zijn met de avondklok en koud nieuws meestal weggemoffeld wordt). Leuk om even te focussen op Turkije en Griekenland met Istanboel en Athene waar ons Omega-hoog nu de kou heen heeft gestuurd.

We beginnen met Turkije/Istanboel:En gaan verder met Griekenland/Athene:Dumpert tenslotte heeft nog deze video geplaatst van een verslaggever die door heupdiepe sneeuw strompelt ergens in de bergen van Griekenland.

Onze Omega-kou is overigens niet zonder slag of stoot naar Griekenland en Turkije vertrokken. Vanochtend was het in Aken +1,9ºC en even verderop in Dachwig bij Erfurt -23,1ºC. (H/T Tobias)

Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Bedankt voor de vele donaties! De mailings (niet te veel) beginnen na de vorstperiode. Als jij ook nog (of weer) wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!