MI

Wat een heerlijke foto om deze dag, nee, om dit weekend mee te beginnen: Wisconsin. H/T Leo.

bijbruno

Het team van wintersportweerman.nl zit momenteel in St Martin am Tennengebirge. Te gast bij Bruno en Viv van Alpenchalet Basecamp in St Martin am Tennengebirge. Van links naar rechts zie je Jeroen, Frederic en Ronaldo. Helaas zijn Jannes, Leo, Kees en Marco niet van de partij deze keer. Volgend jaar beter. We missen jullie! We stappen zo in de auto naar Kaprun maar eerst nog ff een kort weerbericht.

MT8_New_York_USA_ens

Even een blik op Amerika. Hier het ensemble voor New York. Temperaturen op 1500m. Kijk die -10ºC tot -15ºC moet je gewoon boven je hoofd hebben hangen om beneden mooi winters weer te hebben (behoudens bij een winterse inversie dan maar dat is een ander verhaal). Je ziet hier hoe ze weer naar normale waarden gaan en misschien biedt dat wel perspectief voor Europa.

genua

Wat zeggen de modellen vanochtend? Nog niets spannends in beeld eigenlijk behalve dat het heel aardig weer kan blijven. De kansen op een algemeen vrij hoge luchtdruk over Europa nemen toe. Depressies worden meer en meer op afstand gehouden. Hoe zit het met de dump rund 22 november? In het Europese model is er niets van over. In het Amerikaanse model komt er nog wel een front langs maar wel oplossend in de hoge druk. Nee nog geen perspectief eigenlijk voor de Alpen. Hoewel? De komende dagen worden nog interessant. Het front dat ons kans had kunnen bieden op sneeuw dit weekeinde is te zwak maar begin van de week activeert het weer boven Genua en kan er toch nog leuke sneeuw langs de hoofdkam komen.

kaprun

Kijk hier naar het beeld voor Kaprun waar wij nu heen rijden. In het dal 14ºC vandaag. Boven net rond het vriespunt. Morgen wat sneeuw. We hopen ook hier bij het chalet wat vlokken te zien. En dan dinsdag kan het toch leuk worden. Gaan we vanavond of morgen nog eens goed op focussen. Daarna zie je het: we raken de depressieactiviteit kwijt… en het wordt eerst ook weer even erg warm…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

37 reacties

Gesloten voor reacties.