MI

Wat een heerlijke foto om deze dag, nee, om dit weekend mee te beginnen: Wisconsin. H/T Leo.

bijbruno

Het team van wintersportweerman.nl zit momenteel in St Martin am Tennengebirge. Te gast bij Bruno en Viv van Alpenchalet Basecamp in St Martin am Tennengebirge. Van links naar rechts zie je Jeroen, Frederic en Ronaldo. Helaas zijn Jannes, Leo, Kees en Marco niet van de partij deze keer. Volgend jaar beter. We missen jullie! We stappen zo in de auto naar Kaprun maar eerst nog ff een kort weerbericht.

MT8_New_York_USA_ens

Even een blik op Amerika. Hier het ensemble voor New York. Temperaturen op 1500m. Kijk die -10ºC tot -15ºC moet je gewoon boven je hoofd hebben hangen om beneden mooi winters weer te hebben (behoudens bij een winterse inversie dan maar dat is een ander verhaal). Je ziet hier hoe ze weer naar normale waarden gaan en misschien biedt dat wel perspectief voor Europa.

genua

Wat zeggen de modellen vanochtend? Nog niets spannends in beeld eigenlijk behalve dat het heel aardig weer kan blijven. De kansen op een algemeen vrij hoge luchtdruk over Europa nemen toe. Depressies worden meer en meer op afstand gehouden. Hoe zit het met de dump rund 22 november? In het Europese model is er niets van over. In het Amerikaanse model komt er nog wel een front langs maar wel oplossend in de hoge druk. Nee nog geen perspectief eigenlijk voor de Alpen. Hoewel? De komende dagen worden nog interessant. Het front dat ons kans had kunnen bieden op sneeuw dit weekeinde is te zwak maar begin van de week activeert het weer boven Genua en kan er toch nog leuke sneeuw langs de hoofdkam komen.

kaprun

Kijk hier naar het beeld voor Kaprun waar wij nu heen rijden. In het dal 14ºC vandaag. Boven net rond het vriespunt. Morgen wat sneeuw. We hopen ook hier bij het chalet wat vlokken te zien. En dan dinsdag kan het toch leuk worden. Gaan we vanavond of morgen nog eens goed op focussen. Daarna zie je het: we raken de depressieactiviteit kwijt… en het wordt eerst ook weer even erg warm…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

37 reacties

Gesloten voor reacties.