Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Unieke sneeuwhoogtes in Duitsland doen denken aan winter 1978-1979

check ook eens

31 Reacties

 1. Ronski schreef:

  Ik neem aan dat er ook anderen cum laude afgestudeerd zijn op klimaatverandering, hetzij in NL of ergens anders op deze aardbol, die een andere mening hebben? Ik hoop dat je gelijk hebt overigens hoor maar kan enige twijfel niet onderdrukken helaas.

 2. Harry schreef:

  Het is meetbaar warmer op aarde de laatste jaren. Maar hoe komt dat? Hoe verklaren de CO2-opwarmings-hysterici overtuigend de veel sterkere opwarming en afkoeling in de afgelopen tienduizenden jaren? Dat had niets met de mens te doen…. Voorlopig heb ik geen zin om geld te verspillen aan een CO2-mening.

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  De aarde zal de komende 10 jaar niet veel meer opwarmen. Boven 200 ppm heeft CO2 vrijwel geen invloed op het klimaat. Het vasthouden van infrarode straling door extra CO2 is zwaar overschat.

  Voor de natuur is een niveau van 800–1200 ppm CO2 uitstekend. Een groene aarde.

 4. Han schreef:

  Het overstappen van fossiele brandstoffen naar schone kan ik niet zinloos noemen. Dat gaat niet alleen over klimaat maar ook over luchtkwaliteit.

  • Jurriaan schreef:

   Het is maar wat je schoon noemt: biomassa bijstoken? Meer vervuiling dan steenkool; Houtpelletkachels? Oorzaak van slechtere luchtkwaliteit in steden. Windmolens? Neem productie en gebruik backupcentrales mee en het plaatje is een stuk minder, los van de horizonvervuiling; Zonnepanelen? Idem dito; En al deze oplossingen verstoken bakken aan subsidie, geld dat we niet aan iets anders kunnen uitgeven.
   Kern- of Thoriumcentrales, dat zou nog wel iets kunnen zijn, maar voorlopig is gewoon gas of moderne kolencentrales het minst vervuilend als je alles meeneemt.

  • David schreef:

   er 1 in heel deze discussie maar 1 oplossing ..minder mensen op aarde

  • Hajo schreef:

   Hoe meer CO2 hoe groener de aarde 😉

  • Niet eens want alleen al de productie van bv. zonnepanelen is extreem vervuilend voor onze planeet, daar wordt echt geen mens beter van.
   En wat de overstap van fossiele brandstoffen naar elektrische auto’s betreft, hier geldt uiteraard hetzelfde liedje.
   Het produceren van de batterijen voor elektrische auto’s is enorm vervuilend en extreem belastbaar voor onze kostbare planeet.
   Wanneer de batterijen ooit op raken zit je weer met het afval wat verwerkt moet worden, ook vervuilend dus.
   Bovendien niet erg gezond voor mensen die in dergelijke omgeving(en) moeten werken en/of wonen.
   Ik ben i.i.g. blij dat ik geen tien jaar later ben geboren want dan zag het er niet goed uit voor mijn 28 jaar oude oldtimer dieselvoertuig zonder roetfilter, katalysator of whatever euronorm geblaat eronder (EURO 0).
   Weldra moet ik ergens bij schemer illegaal gaan rondrijden omdat heel veel Belgische steden, auto’s die werden gebouwd voor 2004, niet langer toelaten omdat ze zo gezegd té vervuilend zouden zijn, fijn stof en dergelijke shit wet je wel… :lol 😆 😆

 5. Gerard schreef:

  @Hajo: Het duurt toch ongeveer een half jaar voordat een omslag in El Ninjo/La Ninja in de wereldtemperatuur zichtbaar wordt. We hebben pas een maandje echt La Ninja condities dus ik zou nog even geduld hebben.

 6. Maarten schreef:

  Ik begon met lezen en dacht: Hajo heeft weer iets gevonden wat in zijn theorie straatje past. Gelukkig is zijn laatste alinea duidelijk en stelt hij zichzelf ook kwetsbaar op. Laten we voorop stellen dat niemand precies weet wat het gaat worden. Ik neig erna om de wetenschappers te geloven die beweren dat de co2 (mede) de oorzaak is van de opwarming. Echter hoop ik uiteraard op Hajo zijn theorie…..

  • Hajo schreef:

   Het is niet mijn theorie. Het is de Svensmark hypothese van koppeling van zonneactiviteit aan wolkvorming aan klimaat. En ik zoek niet de dingen die in mijn straatje passen. Ik ben cum laude afgestudeerd als klimaatalarmist. Later pas zijn me de ogen helemaal open gegaan.

   • Roland Bodegraven schreef:

    Dat is net zoiets als de oprichter van Greenpeace die nu fel tegen Greenpeace is 🙂

    • Hajo schreef:

     Ja maar die zit weer beetje in de zak van Monsanto nu… op zich ben ik wel fan van de man maar je moet altijd sceptisch blijven. Ik kan aangeven dat ik m.b.t. klimaat 99,9% zeker ben van mn zaak. Hoe jullie dat dan weer doorvertalen naar jullie standpunt moet ieder voor zich weten. Het feit dat alle miljardenverslindende “oplossingen” sowieso geen ruk uitmaken zou iedereen aan het denken kunnen zetten.

 7. Patrick schreef:

  Allemaal goed en wel . Ieder zijn mening natuurlijk ( Alhoewel ik mij niet van de mening kan ontdoen dat Hajo er naast zit )
  Geen weerbericht vandaag ? Hoe zit het met de eventuele winterse vooruitzichten waar blijkbaar gisteren de vlag al voor uit kon ?
  Zijn ze weer van de kaart misschien ?

 8. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Vanaf 25 tot 30 november is het compleet winter in de Alpen. Sneeuwval is zeker, hoeveel sneeuw is nog even afwachten.
  http://www.wetterzentrale.de/maps/ECMOPEU00_192_1.png

 9. Tsja… een HOT thema de voorbije jaren, klimaatverandering.
  Geldklopperij noem ik het en heel eventjes geloofde ik deze waanzin maar heb gelukkig tijdig ingezien dat het allemaal fictie is en het een manier is om verdoken belastingen en accijnzen te kunnen heffen op iets wat allemaal zever in pakjes is.
  Want klimaat verandert tenslotte altijd. Toen er (nog) geen industriële revolutie bestond en geen auto’s rondreden is het ijs, dat tot halfweg Frankrijk reikte, ook weggetrokken richting hoge Noorden.
  Er bestond helemaal geen “vervuilende” CO² uitstoot oid.
  Maar mensen vergeten snel en heel veel mensen lijden dan ook aan korte termijn geheugen.
  Ze hebben vroeger op school allemaal over de ijstijd(en) geleerd maar geloven nu slechts blindelings datgene enkele klimaatgoeroes in de roddel media gooien.

  En het thema wordt weldra nog hotter wanneer de nieuwe film van ene Al Gore in de bioscoopzalen komt. Ik hoop van harte dat iedereen niet gaat kijken en dat hij met een financiële kater blijft zitten.
  Maar ach, dan bedanken ze wel weer één of andere milieutaks om het verlies alsnog te compenseren. 😉

 10. Mark (breda) schreef:

  Hajo….niet eens tijd een keer een lezing te organiseren speciaal voor wswm-leden?

  Heb je recent ook gezien in Rot op met je Milieu en je plastic soup standpunten vind ik schokkend. Echt schokkend. Je vertelt oa dat het plastic een goede leefplaats voor oesters is. Of mossels. In ieder geval vind ik dat wel een bijzondere stelling. Het hoort er niet en zal niet uit zichzelf verdwijnen. Als jouw stelling over CO2 klopt, corrigeert dat zichzelf. Plastic vervuiling niet. En dus milieuprobleem #1!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.