Op fotowebcam.eu kun je heel simpel foto’s naar “best shot” promoveren en dan komen ze op deze verzamelpagina. De bovenste 7 zijn van mij. En allen maar omdat ik stopte met sharen. Want er staan toentallen schitterende platen nu. Sterrenhemel. Vallende sterren. Koud. Sneeuw. Maan nog 95% vol.

Over vallende sterren gesproken.

Zell am See hadden we vanochtend al. Maar het avondplaatje is niet te versmaden. Je ziet links perfect de nieuwe verbinding vanaf Kitzsteinhorn met de Maiskogel.

Heel veel moois aan de zuidkant.

Maar ook bij mij thuis in de Kitzbüheler Alpen.

De apres-skihut S’Kriemandl in Die Tauplitz. Ook al klaar voor de wintersport. En gek genoeg ook in Stiermarken…. een heel ziekenhuis met 600 bedden ingesneeuwd! Maar dat is dan ook Stiermarken aan de zuidkant.

Slovenië behoort tot de gebieden met de meeste sneeuw. Hierboven lezen we 270cm sneeuwhoogte? Dat kan nog wel eens 5 meter gaan worden want…

Severe weather Europe heeft de analyse… en vanavond is het nog gekker weer in de Amerikaanse berekening….

Bizar allemaal….  341 max. Ook in de Apennijnen mega.

En dan Tessin en Lombardije. OMG! 386mm berekend.

OK… de bak neerslag tussen 21 en 25 november is een uitbijter. Maar de komende dagen is het zeker niet pluis daar. Accumulatie berekend van 210 in het westen tot 290mm in het oosten in de buurt wederom van Val Gardena.

Dan maar net als vanochtend afsluiten met actuele beelden uit dit partnergebied.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.