Er is een CME momenteel. Corona Mass Ejection. Zo’n ding wat je niet van dichtbij wilt meemaken. Maar wel op de veilige afstand zon-aarde. En dan krijg je noorderlicht. Meestal enkel in Scandinavie. Maar nu dus beetje zuidelijker ook. Kijk ff mee op ons vertrouwde fotowebcam.eu:

Wat lezen we net op electroverse.net?

As predicted, a coronal mass ejection (CME) hit Earth’s magnetic field on Sept 24. However, the impact was much strong than expected, deflecting magnetometer needles in Canada by as much as 129 nT.

OK… we lezen nog even verder …

Nice. Dus lekker fotowebcam.eu kijken als je midden in de nacht ff wakker wordt. Klik deze link naar de mooiste plaatjes en klik dan op de plaatjes van afgelopen nacht of die van vannacht en volg het daar dan verder live (elke 10 minuten een plaat). Rond middernacht kan het feest alweer beginnen.

Categorieën: Leuk verhaal

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Aart · 26 september 2023 op 11:35

Mooie beelden! Vannacht overigens niet te zien, door de maan?
Electroverse komt met een koude wintervoorspelling: https://electroverse.info/winter-2023-24-forecasts-trending-colder/
Dr Roy Spencer meldt: https://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/ over augustus 2023: +0,69 °C zo’n beetje de warmste + afwijking sinds de metingen startten in 1979. Een laatste oprisping van moeder aarde voordat we de kou induiken zoals bijvoorbeeld a la 1998?

Aart · 26 september 2023 op 23:20

Kijk GFS eens los gaan: nachtvorst op 11 oktober . https://www.weerplaza.nl/15daagse/?type=both_pluim&r=midden. Weet het, koude uitbijter maar wel leuk.

Aart · 26 september 2023 op 23:24

Oh, te snel. Op Meteociel halen we dat net niet…https://www.meteociel.fr/modeles/gefs.php

Gesloten voor reacties.