Onbekende bestemmingen worden steeds aantrekkelijker bevonden. Minder bekendheid betekent minder druk op de pistes, bij de liften en een andere beleving van wintersport. Maar doet het onder voor een groter bekend gebied?
50773

De nummer 1 van Les 3 Vallées ‘Val thorens’ biedt natuurlijk alles wat je als wintersporter kunt wensen. Les 3 Vallées heeft bijvoorbeeld 600km piste ter beschikking en maar liefst 2286 sneeuwkanonnen die 50% van het gebied kunnen bedekken met kunstsneeuw. Is het perse beter dan een wat kleiner gebied? Nee, natuurlijk niet. Het is een gevoel wat je bij een gebied of dorp hebt, je wensen en natuurlijk of er genoeg munten in de knip zitten. Ik ben zelf nog nooit in Val Thorens geweest. Waarom niet? Geen idee, het trekt me op de één of andere manier niet. Waarschijnlijk wanneer ik er ben is het super maar het gevoel is minder sterk dan wat ik heb bij een Brixental, Söll, Gaschurn, of een Italiaans gebied waar ik ook nog niet geweest ben. Enfin..

10929600553_74039059c0_z

Één van de minder bekende gebieden in de Travalées is Les Menuires. Op wswm.nl natuurlijk een bekende partner. Als zo vaak gezegd zou deze website zonder deze partners echt niet kunnen bestaan. Vandaag ga ik iets dieper op deze partner in. Les Menuires heeft van de 600km piste 160km ter beschikking voor je met 81 pistes waarvan bijna de helft blauw zijn. 2 rodelbanen, 5 funzones, 1 snowpark en 443 sneeuwkanonnen. Dit seizoen is er nog voor 1.5 miljoen euro geinvesteerd in beginners pistes waar ik zo op terug kom.

Het is bij uitstek een gebied voor gezinnen met kinderen. Natuurlijk ook voor de freeriders, maar omdat ik zelf kinderen heb kijk ik even naar de eerstgenoemde doelgroep.

Opvang vanaf 3 maanden oud
Er zijn bijvoorbeeld 2 kinderclubs waarvan er één kinderen opvangt vanaf 3 maanden. 6 halve dagen kost je 179.- Deze opvang is gevestigd in de wijk La Croisette in Les Menuires. Hier werken natuurlijk de beste mensen die alle mogelijke diploma’s hebben om voor deze kinderen te mogen zorgen.
Zoals je in Oostenrijk alleen maar Bobo the puingin ziet is het is Frankrijk veelal Piou-Piou club. Vast wel bekend bij Frankrijkgangers. Dus twijfel niet meer om met een kleine op wintersport te gaan. Gewoon doen!
pioupiou

Easy Rides
Die 1.5 miljoen euro is geïnvesteerd in de nieuwe ‘easy ride’. Dit zijn beginners pistes die extra breed zijn. Volg de roze markeringen voor een tochtje over brede en beginnersvriendelijke pistes. Zo kunnen beginners zich volledig concentreren op het verbeteren van de skiskills, in plaats van het moeten uitstippelen van een eenvoudige route alvorens je de berg op gaat. Ik vind het altijd wel leuk om de avond ervoor het pisteplan door te nemen en beetje overleggen waar we de volgende dag allemaal heengaan of willen zien. In Les Menuires draagt La Montagnette het ‘pink label’ met een 400 meter lange afdaling naar Croisette waar je smiddag je kleine weer kunt ophalen;-)
screenshot-at-nov-10-22-29-11

Voor de wat oudere kinderen is er dit seizoen de ‘Iglo experience’. Een nachtelijke wandeling onder begeleiding van gidsen brengt de kinderen in 15 minuten naar een basiskamp. Daar aangekomen helpt iedereen mee om een eigen iglo te bouwen. Het harde werken wordt beloond met warme chocolademelk in het eigen ‘huis van ijs’. Toch erg leuk!

Ook nieuw is de snelheidsbaan “Kilometre Lancé” voor de kinderen of beginners. Hier kun je het op te nemen tegen vrienden of familieleden. Gelegen op de piste van Les Pâturages en bereikbaar via de skilift Le Sunny Express. En de snelheid wordt natuurlijk gemeten.
kl-002auto_1920_1440_90

Family plus label

Les Menuires draagt het kwaliteitslabel ‘Famille Plus’, wat aantoont dat het oord een uitstekende uitvalsbasis is voor gezinnen met kinderen. Naast het wintersporten heb je er nog voor kinderen vanaf 7 jaar de bobsleebaan Bob ’n Rock, Samen met vader of moeder of alleen sleeen de koters naar beneden. En natuurlijk de rodelbaan. Allemaal veilig natuurlijk. Mochten ze dan nog niet bekaf zijn is er uiteindelijk ook nog een leuke fakkeltocht!
11758449643_e1425d9fc2_k
Na het eten nog even lekker zwemmen in het warme water van aqualudique en je hoeft ze alleen nog maar in bed te leggen, want slapen zullen ze als roosjes.
piscine-aqualudique-pataugeoireauto_1024_768_90
Lees hier nog even mijn blog terug die ik vorig jaar schreef of het gekkenwerk is om met een baby op wintersport te gaan.


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

5 reacties

Gesloten voor reacties.