les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

kleinwalsertal
Lees verder >

Bereidt u zich voor op 130 km Skipiste: brede familiepistes, uitdagende zwarte pistes, en vooral een zeer sneeuwzeker gebied.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ga tot het uiterste in het Kleinwalsertal!

Val d'anniviers
Lees verder >

Vakanties vol avontuur wachten op jou!

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

Zonnige skiweken in het Kleinwalsertal
Lees verder >

Boek rechtstreeks jouw vakantie

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

Val d'anniviers
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur en de cultuur in deze Zwitserse parel

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Ontdek de Alpen in al hun facetten.

Skiën, freeriden,wandelen, rodelen,... het kan allemaal in het prachtige Montafon.

les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

2014 het ultieme onweerjaar?

check ook eens

15 Reacties

 1. Hajo schreef:

  Gaaf bericht! Gave foto bovenaan… 😉

 2. Jelte schreef:

  Weet datum niet meer van dit jaar maar hadden avond dat gehele avond de vloer trilde zo diep was het gedonder.
  Was anders dan normaal en vond het prachtig maar goed geen datum helaas.
  Verder was in Friesland weinig te beleven ….

 3. Paul A. Club1989 schreef:

  Ik zat in die bui in Antwerpen tijdens de Roparun. We hebben het er nog over als we met ons team bij elkaar zijn. Niet vaak meegemaakt zoveel natuurgeweld! Medelopers met hoofdwonden door de hagelstenen, voorruiten van auto’s eruit. Echt bizar.

 4. Lien schreef:

  Leuk bericht, wel precies tegengesteld met mijn eigen gevoel over de afgelopen zomer. Ik had juist het idee dat het deze zomer weinig geonweerd heeft (Drenthe 22 – 24 onweersdagen). In de vorige zomers was ik soms periodes het onweer een beetje zat, elke nacht onweer is net te veel van het goede.
  Is de onweer frequentie kaart zelf gemaakt of is ergens op het web nog terug te vinden wat de onweerfrequentie in 2013 – 2010 was? Ben heel benieuwd of mijn gevoel een beetje klopt.

  • Jeroen Elferink schreef:

   De detail-kaart van Nederland is het klimatologische gemiddelde van 1980 tot 2010 van de Bosatlas, de andere ingesloten afbeelding van Europa is van het KNMI. Actuele kaarten van dit jaar met onweer’s-dagen bestaat helaas niet. Mijn gebruikte gegevens komen van weerfora’s zoals ‘hetweeractueel”. Hier wordt het amateuristisch bij gehouden en staan er diverse topic’s over dit onderwerp open.

  • Frederic schreef:

   Regionale verschillen zijn er altijd @Lien. Maar persoonlijk heb ik een beetje hetzelfde gevoel als jij. Niet dat het weinig heeft geonweerd, maar heel veel stelde het niet voor, op enkele keren na.
   Het pinksterweekendonweer weet ik nog goed. Toen ging het ook bij mij thuis even goed los. Maar … na de laatste 5 jaar hier al 2 keer net onder een downburst gezeten te hebben … Tsja, een mens geraakt snel verwend natuurlijk he 😉

 5. Haroldvdb schreef:

  In Augustus toch ook nog ruim een week met in de avond soms flinke onweersbuien. Nog enkele fraaie platen aan over gehouden 🙂

 6. Ab schreef:

  Hier vooral in augustus veel onweer gehad aan de kust met vooral 23ste als topper met in de vroege morgen een VETTE Shelfcloud die belicht werd door de opkomende zon en zware dreunen achterliet in HvH 😀 En volgens mij vond jij dat de beste foto die je gezien hebt dit jaar @Jeroen Elferink 😉 Met toen ook in de avond tijdens zonsondergang een vette onweersbui over mijn regio heen in het Westland heb daar ook nog onweersfoto’s van 🙂

 7. Daan van den Broek schreef:

  Mooi bericht! Met veel plezier gelezen en de filmpjes gekeken. Ik zelf heb als onweersfreak een vervelend seizoen gehad. Heel veel onweerskansen gezien, en ook veel onweer en hevige buien gezien op de radar en op filmpjes. Ik zelf heb echter maar heel weinig zwaar onweer meegemaakt deze zomer, en wat wel voorbij kwam stelde niet voor. En tijdens de onweersdagen dat het ook hier in Weesp los ging, was ik op vakantie. Dit laatste maak ik nu al jaren lang mee, zelfs zo erg dat het bijna geen toeval meer kan zijn. Geen onweer totdat ik op vakantie ben en dan komen de berichten uit Nederland…

  Maargoed, alsnog blijft het genieten om zulke radarbeelden te bekijken en om zulke filmpjes te zien!

  Groetjes

 8. snowqueen schreef:

  van de tekst bij dat onweersfilmpje weer iets geleerd: geen geluid bij een ‘supercell’onweer. Ik zag iets dergelijks op Sicilië, een paar weken geleden: twee uur lang een bijna stroboscopisch onweer zonder geluid, wind of regen en geen halve seconde zonder flitsen, zeer spectaculair.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.