Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Uitslag “waar dumpt Tom” bekend en nu op naar Kaiserwetter en drieklapper Daan

check ook eens

120 Reacties

 1. Roland Bodegraven schreef:

  Ik weet nog een dorp op 1800 meter. St Christoph am Arlberg ligt op 1800m. 🙂

  • martijn sonnenberg schreef:

   Mooi Plaatje Roland! ‘Ons’ lech heeft de dans van het warme water weer redelijk weten te ontspringen en lijkt ook net hoog genoeg om de komende ronde redelijk goed door te komen. Zeker als de EC gelijk krijgt, want die oogt een stuk gunstiger dan de GFS plaatjes die haio laat zien voor komend weekeinde.
   Zurs am Arlberg doet het met een hoogte van 1700 meter natuurlijk ook heel goed op de hoogtedorpenranglijst…

   • Roland Bodegraven schreef:

    @Martijn, zitten jullie altijd in een appartement in Lech of daar in de buurt? Of misschien gewoon op de Arlberg Camping in Wald am Arlberg?

    • Roland Bodegraven schreef:

     En “ons” of misschien “mijn” 😉 is het wel, kom er nu denk ik 15 jaar.

     • martijn sonnenberg schreef:

      wij gaan altijd naar een appartementje aan de bovenzijde van het dorp (net boven de hinterwieslift), 7 jaar op rij inmiddels en zolang de eigenaar (echtpaar is 75+…) doorgaat blijven wij ook komen. Ik houdt me aanbevolen voor reserve-opties, want ik ben bang dat zij ook niet het eeuwige leven zijn beschoren 😉

     • Roland Bodegraven schreef:

      Dat is een mooi plekje. Wij zitten dus in Wald am Arlberg, maar dan moet je 25min rijden naar Zurs.

 2. Valentijn schreef:

  @Hajo wat Mühlbach betreft: je hebt een webcamplaat uit Hintermoos. Dat scheelt hemelsbreed nogal wat kilometers met Mühlbach. Dat skigebied is behoorlijk lang gerekt 🙂

 3. Jannes schreef:

  Zie hier toch wel flinke hoeveelheden in Mühlbach:

 4. Michael schreef:

  Dit weekend in winterberg geweest, de sneeuwval zaterdag viel tegen, was ook overdag net iets te warm voor droge sneeuw.

  Zondag was droog maar koud met een flinke wind. Pistes waren in de skikarussel meer dan goed. Alleen de kappe heeft wel echt sneeuw nodig maar ik zag dat de kanonnen weer aanstaan 🙂

  Bij Neuastenberg zelfde verhaal als de kappe, moet wat sneeuw bij op de zwarte pistes.

  wachtrijen bij de liften vielen 100% mee, wel lange file dorp in en uit.

  • Sven schreef:

   drie keer raden wie aanstaande zaterdag naar Winterberg gaat… 8 graden en neerslag, ik heb er een hard hoofd in dat die voorspelling nog bij gaat draaien 🙁

 5. Michiel schreef:

  Piesendorf vannochtend ongeveer 10cm vers, op de berg wordt 30 cm gemeld. Daar zijn we zeker niet ontevreden mee!

 6. Hajo schreef:

  Was even zweten om Daan 1,2 en 3 goed op te sporen in beide modellen. Heb alles nog eens bijgewerkt en nu zou het een coherent verhaal moeten zijn. Is het te volgen?

 7. daniel schreef:

  Ja!!
  En nu rest ons niets dan duimen dat het goed komt 🙂

 8. bruno schreef:

  St Martin am TGB vannacht + 40cm!!!! Straks de beelden! Net klaar met scheppen…

 9. Ben ik nou reeds wakker of nog steeds aan het dromen; mijn weerstation geeft gewoon sneeuwvlokjes aan voor de neerslag die gaat komen. 😮

 10. Stéphan Mommers schreef:

  Spannend, Spannend en nog eens spannend voor komend weekeinde! ‘Tom’ was voor mijn favoriete gebied (Kleinwalsertal) een aanfluiting. Laten we hopen dat ‘Daan’ het anders gaat doen met een véél lagere SVG!!!! Wat mij betreft mogen ‘Chanel’ en ‘Estelle’ nog een paar keer terugkomen voor 18 januari. Word een beetje billenknijpwerk de komende twee weken!!! 😀

 11. Joost Amsterdam schreef:

  Aangezien ik in de derde week van januari in de Franse Alpen zit na jaren in het Lechdal. Probeer ik de Franse situatie te begrijpen. Waar het, als ik het goed heb, op neerkomt is dat er volgend weekend hoog zat sneeuw gaat vallen, maar dat de sneeuwgrens toch nog behoorlijk tricky kan zijn.
  Nou ja spannend dus, zeker voor de Frankrijkgangers.

 12. daniel schreef:

  Jammer dat de Lech-regio zo stervensduur is qua accomodatie voor 2 personen. Als ik daar nu de plaatjes zie zou ik best een keer daar heen willen.

  • Roland Bodegraven schreef:

   Zoek een appartement in bijvoorbeeld Wald am Arlberg. Laatst voor 3 kennissen een appartement geboekt voor 25 euro pp. En dan even met de auto naar Zurs voor een rondje Lech-Zurs of met de auto naar Stuben (echt een te schattig dorp met een onwijs dikke muur tegen lawines) voor een rondje Sankt Anton. Tevens heeft Wald een leuke huisberg (Sonnenkopf, @Hajo kent deze wel) en deze zit ook op de Arlberg skipas.

   • Roland Bodegraven schreef:

    Bedenker van de “moderne” manier van skien komt overigens uit Stuben. Hannes Schneider. Hij heeft ook in mooie skifilms gespeeld. Ziet er fantastisch uit en toen deden ze al wat we nu ook zien in die skifilms. Ze gebruiken er zelfs twintips op 5.15 http://youtu.be/Gt6gngO4-nQ

    • Hajo schreef:

     Duuhhhh? De moderne manier van skiën? Dat is het gekste wat ik in lange tijd heb gehoord. Als ik het zou omschrijven is het: “Daar op de Arlberg is in de jaren ’20 het idee geboren dat je zou moeten wedelen met een volledig niet roterend bovenlichaam. In de tijd van de vaste slalomstokken wisten ze met een dergelijke vaak zelfs anti-roterende techniek zelfs wedstrijden te winnen. Mede daardoor werd het al gauw een dogma. Met de komst van de kiepstangen lieten de wedstrijd skiërs dit dogma al snel weer los. Dat gebeurde zo rond de hoogtijdagen van Alberto Tomba. De skischoolwereld bleef daarentegen puur dogmatisch vasthouden aan een totaal achterhaalde skitechniek. Die is zo contraproductief dat mensen na weken skiles nog steeds amper offpiste kunnen skiën. Mensen voelden zich daar zo lullig bij dat ze uiteindelijk liever gingen snowboarden omdat daar jonge mensen zonder oud dogma weer op een vrije manier gingen lesgeven. Intussen wint het skiën het weer dankzij de komst van carveski’s en freeride ski’s. De skischolen hebben een aantal zaken zoals het gesloten skiën aangepast maar het niet-roteren in de bocht blijft een dogma. De hele wereld van Zoetermeer tot China en Argentinië doet aan deze onzin mee, waardoor je op skiles in feite betaalt om “langzamer progressie te maken” dan je zou doen als je zelf op een natuurlijke manier leert skiën. Alleen mensen met hele sterke poten zijn in staat een ouderwetse Beinspieltechnik te skiën maar ook zij zouden er geen wedstrijd meer mee kunnen winnen. De enige (niet onbelangrijke) verdienste van de skischolen is dat ze een veilige setting creëren waar mensen over hun angst wordt heen geholpen en ze blessurevrij de eerste dagen door komen. Verder is het gewoon verdomd jammer dat er zo’n kloof is tussen het “jurystijl” Schulefahren dat door een synode van grijze koppen wordt bepaald en het effectieve natuurlijke skiën van de freeriders en de wedstrijdskiërs. Nee, dat de Arlberg nog steeds op een voetstuk staat met bijvoorbeeld dat idioot ouderwetse synchroonskiën met oppuffende hoopjes wedelsneeuw, is een ramp voor alle matig skiënde mensen. Zonder die Arlbergschool zou iedereen binnen 2 of 3 weken offpiste ready zijn. Net zoals snowboarders dit zijn. Sportieve mensen zelfs binnen 3 dagen!

     • Roland Bodegraven schreef:

      Ik neem aan dat je zag dat moderne tussen haakjes staat…

     • Hajo schreef:

      Sorry zit me een beetje hoog dit. De komende jaren ga ik vanuit priveskileraar.nl actiever worden om meer mensen te helpen “genezen”. Heb in maart een eerste klant voor 2 dagen full time skiën.

     • Hajo schreef:

      Ahhhhh zie nu pas. OK duidelijk. Sorry. Je had me te pakken. Haha. Wat een LOL. Jammer eigenlijk dat we van elkaar niet weten hoe we skiën. Ieder zou eigenlijk een soort Vine filmpje bij zijn profiel moeten hebben. Haha. 😉

     • Gerard schreef:

      Herkenbaar Hajo over parallel skien.
      Was jaar of 7 geleden in Lech en was erg verbaasd dat in de skiles het weer volledig over parallel skien ging, terwijl in voorgaande jaren (andere gebieden) juist over carven ging.
      Wat mij ook opviel was dat ook mensen op les (heel veel Stammgaeste die al jaren 2-3 per jaar daar kwamen) zworen bij parallel.
      Ik begrijp dat ook nu nog parallel het dogma is daar?

     • Roland Bodegraven schreef:

      En ik blijf wedelen het mooist vinden om te zien ipv carven, maar dat is smaak. En is het noodzakelijk voor iedereen om in 3 weken offpiste ready te zijn???

     • Roland Bodegraven schreef:

      Ah zie nu ook pas jouw reactie, haha. Tussendoor op werk. Maarja zoals ik al zei ik kies voor wedelen en parallel. Carven kan ik ook, maarja dat vind ik gewoon niet mooi om te zien…http://youtu.be/gVC012dqCpg
      Al vaker geplaatst, maar hier kan je dan maar zien hoe ik ski… Ik doe eigenlijk een combi

     • Chalet bachteln, riederalp schreef:

      Tegenwoordig kun je zeker heel snel skien leren maar een nadeel is dat ze dan meteen denken dat ze koning zijn en voor uit kijken, uitwijken enz. Ho maar! Ik vind alles leuk maar de ultieme kick is toch wel wedelen parallel ,rug stil en alleen je benen bewegen! Maar ik geef toe dat leer je niet in 3 dagen! (Stenmark stijl waarschijnlijk heel ouderwets haha)

     • Hajo schreef:


      Het gaat niet om parallel… je bedoelt waarschijnlijk “gesloten”. Dat doe je nog steeds in de poeder en bij buckels. Met carven idd wijdbeens. Nee, het gaat om het dogma dat je niet net als op de fiets of op inline skates eerst je hoofd en schouders de kant op zou draaien waar je heen wilt en daarna pas de rest van je lijf (zie foto hierboven). Dat is de enige natuurlijke manier van draaien en ze slaan het nog steeds met een stok uit alle skileraren.

      Op deze afbeelding is te zien dat de linker kerel totaal verkrampt skiet. De tweede van rechts draait enigszins natuurlijk zie zijn rechterarm. Maar het kan veel lekkerder nog zoals op de foto bovenaan. Het meest linker poppetje heeft zijn linker elleboog te hoog en zijn elleboog ook te veel gehoekt. Ik heb een skileraar nog nooit horen praten over wat je met je hoofd, je armen, je ellebogen, je handen etc moet doen. Daar is de essentiële finetuning van je skitechniek!

     • Jochem schreef:

      Hajo, mag ik in de week vanaf 17 jan. wat privéles bij je boeken? Moet je wel zelf naar SkiWelt komen. M’n vriendin meer de basis (doet net rood), en ik wil (beter) carven, en wat offpiste technieken is misschien ook wel leuk.

     • Hajo schreef:

      Maandag 19 januari ben ik beschikbaar in Rauris. Moet om 20uur op vliegveld Salzburg zijn. Heb geen auto. Dus als jij naar Zell am See kunt komen zouden we het daar kunnen doen? Moet wel slagje om arm houden maar het is een optie.

     • Ronaldo schreef:

      Hoe mooi om te zien bij Marcel Hirscher. In november heeft Hajo mij e.e.a. bijgebracht op de gletsjer van Kaprun tijdens ons team-uitje. En het is best simpel. Ookal is de oude techniek er bij mij 37 jaar geleden ingeramd. En ik heb eigenlijk nooit anders geweten. Ga de volgende vakantie helemaal over op deze techniek.

     • Chalet bachteln, riederalp schreef:

      Haha geen idee wat ik met mijn hoofd en armen doe! Ga zo nog een rondje ik zal er eens op letten!

     • Paolie schreef:

      Trouwe lezer, zonder reacties te plaatsen, maar moest nu toch wel even gniffelen over je betoog over het “moderne skiën”. Heb zelf in totaal anderhalve week les gehad toen ik 12 jaar oud was. Daarna nooit meer les en alles zelf aangeleerd. Inmiddels 37 en iedereen maar roepen dat ik “geen techniek” heb, te rechtop sta, geen stokinzet heb, te wijde bochten maak etc etc, maar ik ski echt overal in rap naar beneden, piste, off piste, buckels, ijs, maakt niet uit. En beneden aangekomen hoor ik al die “technische” skiërs klagen over verzuurde benen etc, terwijl ik met m’n honderd kilo lichaamsgewicht nauwelijks ergens last van heb (en om nou te zeggen dat ik buiten skiën veel aan sport doe, neuh….).
      Verder: keep up the good work. Lees de weerberichten hier met veel plezier!

     • Albert Zaandam schreef:

      Volgens mij is niet de techniek die je gebruikt het belangrijkst. Maar dat je zo skiet, dat je geen gevaar voor anderen en voor jezelf bent.

    • Hajo schreef:

     Waarschijnlijk doe je met je armen een stokinzet. Dat is een 75% effectieve beweging behalve dat niemand je leert waarom en hoe die beweging effectief is. Maar in feite is stokinzet achterhaald. Geen wedstrijdskiër doet het meer behalve bij de start om te accelereren. EN juist omdat die stokinzet achterhaald is is het cruciaal om te leren wat je wel met je stokken en je armen en handen moet doen….

     • Robin schreef:

      Ik heb bovenstaande proberen te begrijpen en nu begin ik in te zien dat de wanhoop van mijn skileraren (TALBLICK!!) toch wat onterecht was.
      Of begrijp ik het nu niet helemaal goed? Van ’75 tot ’85 jaarlijks halve dagen les gehad. Vier jaar terug op de rollerbank de klassieke techniek afgeleerd en geoefend in het carven.
      Nu de volgende stap dus!

     • Roland Bodegraven schreef:

      We zijn niet allemaal wedstrijd skiërs natuurlijk en is die arm beweging er niet gekomen om de stokken weg te slaan zodat ze er zo strak mogelijk langs kunnen gaan

     • Bjorn schreef:

      Ben zelf skileraar en wat Hajo zegt klopt wel. De techniek van vroeger is totaal verleden tijd. En het veranderd nog steeds elk jaar op het gebied van skien. Zou zeggen plan keer een dag Hajo dat ze met je mee op stap kunnen in Winterberg, zoiets wat je vorig jaar ook had.

     • Hajo schreef:

      @Roland Bodegraven – Klopt: het wegstompen van de stok doe je natuurlijk niet op een vrije piste (hoewel ik het wel als oefening gebruik). Dus dat element komt idd uit de wedstrijd. Maar nu is het wel zo dat je daarmee toch “99% bij de vrije kuur” zit. Bij reuzenslalom alweer minder. Daar moet je meer aanpassen om precies langs het poortje te skien tot anti-rotatie aan toe (het is afwisselende rotatie en anti-rotatie om op de cm precies goed uit te komen over die langere afstand). Maar de Arlberg-techniek zit nog vast gevroren aan de tijd dat er dikke vaste slalomstokken waren. Wat neem je dus eerder als voorbeeld? Verder vind ik de freeriders het echte voorbeeld. Daarom ook die foto bovenaan… Wedstrijdskiën is een tweede belangrijke bron met name als het gaat om controle op de piste en dus ook weer het “Beinspiel”.

     • Jan2 schreef:

      Hajo, kun je eens een keer een filmpje op de site zetten hoe het wel moet??

  • Joost Amsterdam schreef:

   Moet je naar Warth gaan, dat is niet zo duur met rechtstreekse verbinding naar Lech skigebied.

  • brownydalton schreef:

   drop me even een berichtje, ik heb wellicht nog een betaalbaar adresje voor 2 personen in die regio, als je geluk hebt dan, want het zit vrijwel altijd vol…

  • Marco schreef:

   Probeer Zug maar ‘s.
   Daar zijn betaalbare pensionnetjes, ligt op loopafstand (of met de arreslee) van Lech.

 13. JorneValstar schreef:

  Wanneer en waar komt de uitslag van de prijsvraag naar livigno? @hajo

 14. Willem-Jan schreef:

  En nu duimen voor Val Cenis, aankomende vrijdag vertrekken wij……

 15. Eelko Wester schreef:

  Droomvoorspelling. Vrijdag vertrekken we voor een week naar Val Thorens. Moet de sneeuwkettingen wel smeren zo te zien 🙂 Hoop niet dat de wegen zo vol komen te staan als twee weken geleden. Slapen in de auto heeft niet echt mijn voorkeur. Zal de achterblijvers hier verblijden met sneeuwrijke teksten en foto’s…

  • Hajo schreef:

   Let wel nog even op dat Europees model Franse Alpen droog houdt tijdens Daan2! Lijkt wat onlogisch maar je weet maar nooit. Op deze termijn weten we echt niet waar de hoofdprijs valt. Maar dat het in Val Tho goed zal zijn is idd zeker!

 16. Harm (Zutphen) schreef:

  GFS geeft inderdaad pas sneeuw voor regio Isère vanaf donderdagnacht (enkele centimeters tot een decimeter?). Vervolgens zondag weer een flink pak van mogelijk meer dan 20cm.. Gelukkig geen regen tijdens de warme uitschieter..

 17. Robin schreef:

  Mijn vader zit op dit moment in Portes du Soleil bij Morzine. Wintersporten is leuk als je zeer behendig bent in het ontwijken van groene en bruine plekken. En het had er vorig weekend nog zo mooi gesneeuwd. Helaas heeft het sneeuwgebied van dit weekend, Tom, regen gebracht tot 1500 meter.. zonde!

 18. Maxski schreef:

  Komt er nog een soort review van je ervaringen in het Klein Walsertal?
  Ik wil hier volgend jaar naar toe en ben erg benieuwd naar het gebied.

 19. Frans schreef:

  http://tirol.orf.at/news/stories/2687645/
  🙁
  Hoorde op het nieuws 2 amerikanen, misschien dat ze beleid gaan aanpassen als er miljoenenclaims volgen waar ze om bekend staan.
  Sneeuw is gevallen bij veel wind maar ze hadden ook geen pieper bij zich…

 20. Philip schreef:

  Snap die pluimen toch echt niet hoor !
  Gisteren nog 3 mega neerslag dagen voor de westalpen en nu amper nog iets over.
  Op de 9de gaf hij gisteren een megadump, waar er nu nog mss 5cm gaat vallen.
  Waarschijnlijk zal de pluim van 12h nog 1 cm geven, hou maar in het oog !

  • Hajo schreef:

   Huh? Nu snap ik jou weer niet…. Ik zie nog steeds een meter poeder voor de westalpen alleen de sneeuwhoogte is (tijdelijk) het probleem… Verder snap je de pluimen inderdaad niet als je daar consistentie verwacht. Het blijft namelijk koffiedikkijken. Er is geen enkele mogelijkheid te verwachten dat het verhaal van vandaag nog gelijk is aan het verhaal van gisteren. Dat benadrukken we keer op keer op keer op keer hier. Ik quote mezelf even uit het artikel hierboven: Hier nog even de drieklapper in beide modellen klaarliggend. Je ziet weer hoe mooi weermodellen de algemene situatie kunnen berekenen. Dat is verschrikkelijk knap. Zeer complexe fysica wordt met zeer knappe vergelijkingen realistisch door een supercomputer doorgerekend. Lokaal kan het echter enorm verschillend als dit weer vervolgens “doorkomt”. Gaat de sneeuwgrens net iets later of eerder omhoog of omlaag dan ben je de meeste sneeuw juist kwijt of rijk. Wat dat betreft moeten we Daan gewoon in de smiezen houden.Mijn vraag aan jou: lees je dat dan wel en welke conclusie trek jij eruit?

   • Philip schreef:

    @Hajo, Tuurlijk lees ik dat. Ben al meer dan 3 jaar lezer van dit forum trouwens. De conclusie dat ik hier uit trek is dat jij en andere weermannen niet te ver vooruit kunnen kijken. Maar het valt wel op dat 9 van de 10 keer de pieken serieus de hoogte ingaan en op D-day weinig overblijft. Maar dit heeft ook te maken of je in het gebied zit waar de prijzen verdeeld worden natuurlijk. Laten we duimen dat het dit weekend eens voluit gaat over de hele alpen kam 😉

    • Hajo schreef:

     Simpel antwoord: 45% van de tijd gaan de pieken de hoogte in en is er op D-Day minder. 45% van de tijd gaan de pieken de hoogte in en is er op D-Day meer. 10% van de tijd klopt het precies. Bedenk dat bij elke verrassende dump de pieken in ruime mate zijn OVERTROFFEN. En hoe vaak hebben we verrassende dumps? Bijna elke week. Alleen als je puur naar jouw bestemming kijkt valt het telkens tegen want de kans dat net jouw dorp spekkoper is is veel lager. Je zult dan steeds plaatjes zien van dorpen 100km verderop waar het dubbele is gevallen. Moet je tegen kunnen. 1 op de 10 heb jij de hoofdprijs. Beter dan staatsloterij.

 21. Astrid boeren schreef:

  Dit blijf toch een kicken site zeg:-) Toch maar weer eens reageren. Dat was em weer voor de komende maanden:-p gr Astrid

  • jeroen schreef:

   Astrid, als je niks zinnigs te melden hebt, dan hoeft deze update ook niet denk ik.

   • Jochem schreef:

    Ik zou niet weten waarom iemand niet enkel even mag melden dat zij/hij dit een kicken site vindt. Prima reden voor een reactie lijkt me.

  • Ronaldo schreef:

   Leuk Astrid.
   je mag best nog een reactie plaatsen, want op 1 been kun je toch ook niet lopen 🙂
   En 2 gaat nooit zonder 3 heb ik ooit begrepen van een niet nader te noemen Belgische weerman op deze site 😉
   En oefening baart kunst – toch?
   Ik zeg – welkom – en je mag altijd vertellen hoe leuk (of stom) je het vindt hoor.

 22. Hajo schreef:

  @jeroen: kom op zeg! Juist de “niet reagerende meerderheid is waar deze site (ook financieel) op draait”. Neemt Astrid eens het initiatief om te laten weten hoe leuk ze het hierr vindt, geef jij haar een tik op de neus.

  Als jij het niet doet zeg ik namens jou tegen Astrid: “Sorry. Leuk dat je even iets liet weten :-D”

  • Astrid boeren schreef:

   Bedankt Hajo en Jochem voor jullie bericht. Toen ik zijn reactie las voelde ik me zo niets waard hier, alsof je als klein kind even opzij wordt geschoven “nu zijn de betweters even aan het woord en hou jij je mond”. Bah

   • Marco schreef:

    Zo iets willen we hier absoluut niet creeren. Iedereen is welkom en een reactie zoals die van jou laat ons weten dat we op de goede weg zijn en daardoor nog harder ons best doen;-) Bedankt voor je reactie Astrid!

   • Hans schreef:

    Astrid, ben blij dat er (steeds meer) dames zijn/reageren hoor. Welkom!! Zo vaak alleen maar mannen….bah 🙂

 23. Johan W schreef:

  Gewoon positief blijven, welke opmerkingen er ook gegeven worden, met negatieve opmerkingen is niemand iets. Daarentegen is goedbedoelde en opbouwende kritiek noodzakelijk om deze site nog
  beter , leuker en onderhoudender te maken.

  greetz Johan

 24. martijn schreef:

  @Hajo toevallig week 11 nog in koningsleiten voor een prive dagje??

  • Hajo schreef:

   Op dit moment niets gepland. Vanaf 2 dagen is het de moeite waard heen en weer te vliegen, maar als ik kan combineren met iets anders doe ik het zeker. Zou het voor jou alleen zijn?

 25. Dennis H. schreef:

  Beter een dagje/klasje organiseren, haha. dan schrijven wij ons ook in, en plannen gelijk een leuk tripje er omheen.

 26. Spyfromthesky schreef:

  @ Hajo,

  Ik heb je betoog over de techniek van skiën even bekeken. Ik heb nog nooit geskied! Zou dit nog te leren zijn? Ik heb een paar jaar geleden nog wel iets geleerd om met een waveboard, een ding op twee wieltjes mij overeind te houden en zelfstandig opstarten. Niet dat ik nu zo een vaart ermee maakt, maar ik kwam vooruit. Dus iets, het gevoel van evenwicht heb ik wel. Komt natuurlijk een beetje van het schaatsen.

  Spyfromthesky (Arnold)

 27. Jeffrey1979 schreef:

  Ik reageer eigenlijk nooit, nog zo’n mee lezer/genieter/medezaankanter @Hajo

  Maar Spy leren kun je het zeker, 3 jaar geleden in Seefeld een week les gehad het met een man en vrouw beide begin 70 (!) Geweldig enthousiast stel en super fanatiek. Was een super week heb waanzinnig met ze gelachen met dit Britse stel en nergens bang voor!

 28. Marcel schreef:

  zowel Wetteronline en Bergfex geven de genoemde sneeuw niet door, hier en daar een aantal centimeter en temperaturen ruim boven nul. Lopen deze weerdiensten achter of zien die de dump niet?

 29. Chalet bachteln, riederalp schreef:

  http://www.plaatjesdump.nl/upload/a806d66dee4fe02967e2ccebdfc15a83.jpg Net rondje geskied over de panoramapiste langs de aletch gletsjer.En ja Hajo ik gebruik mijn stokken veel, ik heb zelfs een linker en een rechter stok(hoe ouder hoe gekker zullen we maar zeggen haha!) Het is voor mij een soort ezelsbruggetje om goed door je knieën te gaan.met de tegenwoordige skies kun je zelfs rechtop de berg af maar dat heeft niets met skien te maken en het ziet er ook niet uit toch? Toen ik begon 100 jaar geleden had ik skies van 1.90 en tegenwoordig lekker 1.65 en dat scheelt natuurlijk veel……

 30. Frederic schreef:

  GFS12 bevestigt nogmaals dat we richting derde decade januari in het oog moeten houden voor een weersomslag. In welke mate is echter een andere vraag.
  Ach, we zien wel. We houden het hier in het oog.

 31. Mars schreef:

  Lekkere, en door de harde wind, koude skidag achter de rug. Vwb Wagrain houd ik het op een goede 30cm neuschnee. Op veel plekken stonden de sneeuwkanonnen de hele dag te “produceren”.

  Heb overigens een hoop skiërs zien ploeteren om door de sneeuwhopen te komen. Heel veel mensen kunnen nog heel veel leren. En nee ik heb de wijsheid niet in pacht. Daar hebben we bv Hajo voor.

 32. Alle eendjes slapen op het water…
  http://i590.photobucket.com/albums/ss346/seventies_photo/Vogels/sized_IMGP4363_zps8faa3b62.jpg~original

  Toont toch maar weer aan dat het in de LL “koud” was de voorbije dagen. 🙂

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Inderdaad. Gisteravond bijvoorbeeld… om ongeveer 21 uur uit Weesp bij Amsterdam vertrokken , auto’s al onder het ijs daar. Hier aangekomen ook alle auto’s bedekt met ijs. Mooi helder was het en op Weerplaza gekeken..er was precies een stukje in het gebied waar wij reden met vorst, op klomphoogte nog een veel groter stuk …… toch een beetje winter in de LL 🙂 …..

   • Wat fijn hé @gerda !!? Ja hoor, was gisterenavond net hetzelfde hier en wanneer ik vanochtend extra vroeg onder de wol vandaan kwam om foto’s te gaan maken zag alles mooi spierwit.
    De zon kwam mooi op maar op het moment dat ik wou vertrekken kwam er hardnekkige bewolking opzetten.
    Ik heb een stukkie hogerop een kaartje geplaatst met de temperaturen van vorige nacht. 😉

 33. Hans schreef:

  Was vorig jaar wel anders aan de zuidkant in Italië. Nu gebrek aan sneeuw
  (ken dit gebied niet, weet niet of er sneeuwkanonnen zijn).

  http://www.tageszeitung.it/2015/01/03/alptraum-auf-der-piste/

 34. Snowfan schreef:

  Wij bezoeken al jaren Filzmoos. Altijd veel sneeuw zoals ook nu. Op bergfex staat 40 cm neuschnee. Ziet er op webcam mooi uit.
  Nu al zin in maar…. nog 7 weken geduld. Laat er nog maar wat bij komen. Kom er maar in Daan

 35. Benieuwd naar de avondupdate, wanneer komt ie ? 🙂

 36. martijn schreef:

  @ hajo in ieder geval 2 gevorderden die wel een dagje mee willen.
  Kan je meteen me dochter met t skituigje meenemen. Lol.

 37. martijn schreef:

  Neem ik je in de zomer op de mtb mee daar.

 38. Sander schreef:

  We volgen het weer op de voet. Zoals elke winter eigenlijk. Ook ik wil de weermannen hier even een pluim geven. Topsite om te volgen!
  Volgende week zal ik ook weer even een update geven vanuit Tignes.
  Zaterdag vertrekken we en duimen ons gek voor die halve tot hele meter verse poeder 😉
  Kan ik ook eens de kettingen omleggen voor de laatste 5km omhoog!

 39. Frans schreef:

  http://services.swpc.noaa.gov/images/solar-cycle-sunspot-number.gif

  nieuwe link voor zonnevlekken gif voor de kleine ijstijd pagina.
  Anarctisch zeeijs gaat lekker trouwens!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.