zwaluwen

Leuk die zwaluwen op de webcam van Hofern/Kiens in het Pustertal in Zuid-Tirol. Wat een thermische dynamiek al om half negen ’s ochtends. De bovenlucht is ook kouder. Op de gletsjers heeft het gesneeuwd.

hofern

Een half uurtje later dit beeld… je ziet een erg laag condensatieniveau maar ook dat er ik schat 250 meter hoger al een tijdelijke grens is waar de wolken nog niet bovenuit stijgen. Het is heerlijk om door de dag heen in de Alpen te volgen hoe die thermische dans zich verder ontwikkeld. Mijn verwachting zou zijn dat er over een uur of twee grotere wolken zijn van twee kilometer hoogte met ertussen juist veel meer zon. Volg het hierr.

rart_16060215_16053100

De hele komende periode blijven de Alpen in de thermische bewolking. Dus tenminste elke middag bewolkt en kans op regen en onweer. Wij kustbewoners hebben eens mazzel: vanuit een vrij uniek IJsland-hoog (hoe vaak zie je dat?) komt soms even wat hoge druk over de Lage Landen en hebben we een prachtige niet al te warme dag.

We raken steeds meer gewend aan dronebeelden. Maar deze zijn toch wel bijzonder. Ik ga snel verder met mijn boek. Dat nog voor de zomervakantie in de boekhandel ligt. Fijne dag. 😉

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.