We openen weer met een prachtig avondrood bij Hoek van Holland van Ab van gisteravond. We hadden het er onlangs ook al over. Vandaag kloppen de spreuken in elk geval: wat een topdag weer! Lees hierrr nog even wat het KNMI over de avondrood-spreuk zegt: in 60 procent van de gevallen klopt het! 

pluim0310

We kunnen het mooie weer misschien nog wel een paar dagen vasthouden. De eerste regen passeert netjes in de nacht van zaterdag op zondag. En dan is het dinsdag pas echt mis. Je ziet in de berekening van vandaag wel dat de neerslaghoeveelheden alle kanten op kunnen. De hoofdrun heeft in Midden-Nederland heel weinig regen tot het vrijdag dan wel gebeurt. Dat zal lokaal heel verschillend gaan uitpakken vanaf dinsdag. Met een beetje pecht is het volgend weekeinde nog niet opgeknapt en is het mooie rustige weer dan nog niet terug.

europees0310

Komt het wel terug? Als je dit zo ziet denk je van niet…. geen Scandihoog te bekennen in het Europese weermodel voor 12 oktober.

amerikaans0310

En dit is de kaart van het Amerikaanse model op hetzelfde moment. Juist een heel mooi Scandihoogje!

amerikaans1510 

En dat gaat dan weer lekker opbollen. Dat is nog steeds waar ik op inzet! Dat er nog een nieuwe fase fraai nazomerweer komt na een beroerd rijtje natte dagen vanaf dinsdag. Wat is jullie beste gok?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.