We openen weer met een prachtig avondrood bij Hoek van Holland van Ab van gisteravond. We hadden het er onlangs ook al over. Vandaag kloppen de spreuken in elk geval: wat een topdag weer! Lees hierrr nog even wat het KNMI over de avondrood-spreuk zegt: in 60 procent van de gevallen klopt het! 

pluim0310

We kunnen het mooie weer misschien nog wel een paar dagen vasthouden. De eerste regen passeert netjes in de nacht van zaterdag op zondag. En dan is het dinsdag pas echt mis. Je ziet in de berekening van vandaag wel dat de neerslaghoeveelheden alle kanten op kunnen. De hoofdrun heeft in Midden-Nederland heel weinig regen tot het vrijdag dan wel gebeurt. Dat zal lokaal heel verschillend gaan uitpakken vanaf dinsdag. Met een beetje pecht is het volgend weekeinde nog niet opgeknapt en is het mooie rustige weer dan nog niet terug.

europees0310

Komt het wel terug? Als je dit zo ziet denk je van niet…. geen Scandihoog te bekennen in het Europese weermodel voor 12 oktober.

amerikaans0310

En dit is de kaart van het Amerikaanse model op hetzelfde moment. Juist een heel mooi Scandihoogje!

amerikaans1510 

En dat gaat dan weer lekker opbollen. Dat is nog steeds waar ik op inzet! Dat er nog een nieuwe fase fraai nazomerweer komt na een beroerd rijtje natte dagen vanaf dinsdag. Wat is jullie beste gok?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.