tuxertal0704

Terug bij af. Als dat zou kunnen! Dit is het Tuxertal vanochtend. -10,1ºC. Zo blijft dat niet. Ik zal het maar verklappen dat de Alpen ook in de dubbele cijfers gaan komen. Puur bikiniski dus. Op dit moment lijkt het erop dat april koud gaat eindigen. Hoe koud? Misschien koud genoeg om de Alpen nog één keer zo mooi wit te maken als vandaag.

aletschgletsjer0704

Illie zit in Oberwallis en stuurt ons deze heerlijke foto van de Aletschgletsjer vandaag. Blijkbaar gaan er toch nog echte liefhebbers naar Zwitserland… leuk ook dat die hier “uit de kast” komen. Misschien maar eens een Zwitserland fanclub starten of zo. Zijn hele slimme praktische mensen ook die Zwitsers. Kijk maar eens wat daar net in de politiek is gebeurd.

bettmeralp0704

Ook van Illie: Bettmeralp vanochtend…

saint-luc0704

Springen we van Oberwallis naar Unterwallis oftwewel Bas-Valais. Daar is duidelijk het voorjaar herkenbaar. Hier heeft het ook niet gesneeuwd uit Laurèn. Dit is St. Luc in het Val d’Anniviers. Heerlijk toeven daar. Beetje skiën. Beetje relaxen. Slow skiing! That’s the life…

lesorres0704

Freederic trakteert op deze uit Les Orres vanochtend. Je voelt die piste… hoe lekker het zou zijn…. doe dus toch die Lederhose (zie ook hieronder) maar!

montafon0704

Cesscia stuurt deze uit Montafon. Ook daar is vannacht nog 10cm gevallen. Zal dus een heerlijke dag zijn.

Duidelijke beelden…

En Gerlos zie je rond deze tijd ook zelden zo wit tot in het dal. Wie heeft er al besloten komend weekeinde in Lederhose te gaan?

noordkantens0704

Voor het gemak maar in 1 plaatje wat de tendensen zijn in de Alpen. Sneeuwgrens op de 12e en 13e ergens tussen 1200 en 1500m. Daarna de zon weer terug.

temps1304

Aan de zuidkant ook neerslag die dagen… maar ehhhh… regen tot op 2500m en hoger! Wat een contrast nu tussen noord-en zuidkant nu. Voor de noordkant is dit dan nog maar het begin…. want na de tweede warme fase …..

1804gfs

op 18 april dus of daaromtrent ….. zouden we hier kunnen eindigen:

minima2104

Dit zijn de berekende minima. Maar toch! Zie ook mijn boude voorspelling voor april in de Lage Landen van vandaag.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

12 reacties

Gesloten voor reacties.