tuxertal0704

Terug bij af. Als dat zou kunnen! Dit is het Tuxertal vanochtend. -10,1ºC. Zo blijft dat niet. Ik zal het maar verklappen dat de Alpen ook in de dubbele cijfers gaan komen. Puur bikiniski dus. Op dit moment lijkt het erop dat april koud gaat eindigen. Hoe koud? Misschien koud genoeg om de Alpen nog één keer zo mooi wit te maken als vandaag.

aletschgletsjer0704

Illie zit in Oberwallis en stuurt ons deze heerlijke foto van de Aletschgletsjer vandaag. Blijkbaar gaan er toch nog echte liefhebbers naar Zwitserland… leuk ook dat die hier “uit de kast” komen. Misschien maar eens een Zwitserland fanclub starten of zo. Zijn hele slimme praktische mensen ook die Zwitsers. Kijk maar eens wat daar net in de politiek is gebeurd.

bettmeralp0704

Ook van Illie: Bettmeralp vanochtend…

saint-luc0704

Springen we van Oberwallis naar Unterwallis oftwewel Bas-Valais. Daar is duidelijk het voorjaar herkenbaar. Hier heeft het ook niet gesneeuwd uit Laurèn. Dit is St. Luc in het Val d’Anniviers. Heerlijk toeven daar. Beetje skiën. Beetje relaxen. Slow skiing! That’s the life…

lesorres0704

Freederic trakteert op deze uit Les Orres vanochtend. Je voelt die piste… hoe lekker het zou zijn…. doe dus toch die Lederhose (zie ook hieronder) maar!

montafon0704

Cesscia stuurt deze uit Montafon. Ook daar is vannacht nog 10cm gevallen. Zal dus een heerlijke dag zijn.

Duidelijke beelden…

En Gerlos zie je rond deze tijd ook zelden zo wit tot in het dal. Wie heeft er al besloten komend weekeinde in Lederhose te gaan?

noordkantens0704

Voor het gemak maar in 1 plaatje wat de tendensen zijn in de Alpen. Sneeuwgrens op de 12e en 13e ergens tussen 1200 en 1500m. Daarna de zon weer terug.

temps1304

Aan de zuidkant ook neerslag die dagen… maar ehhhh… regen tot op 2500m en hoger! Wat een contrast nu tussen noord-en zuidkant nu. Voor de noordkant is dit dan nog maar het begin…. want na de tweede warme fase …..

1804gfs

op 18 april dus of daaromtrent ….. zouden we hier kunnen eindigen:

minima2104

Dit zijn de berekende minima. Maar toch! Zie ook mijn boude voorspelling voor april in de Lage Landen van vandaag.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.