dolomieten2510

Luuk staat te boek als een noordkantdump. Maar is dat wel terecht? De foto hierboven is door Carl ingestuurd vandaag en toont de Dolomieten. Puur zuidkant. Zoals ik op de dag zelf al aangaf sneeuwde het daar fors en veel meer dan bijvoorbeeld in de Franse Alpen. Er is ergens langs de hoofdkam een plek waarde golf vanuit het noorden over de kam slaat en daar verder rolt. Dat punt is zo ergens bij Livigno geweest. Ten oosten daarvan heeft het gewoon prima gesneeuwd.

valthokunstsneeuw

En dat het in de Franse Alpen zeker wat verder naar het zuiden nauwelijks heeft gesneeuwd zie je met deze foto vanuit een vliegtuig van Laurens. Je ziet de pistes van Les Menuires en Val Thorens. Er wordt duidelijk zichtbaar kunstsneeuw opgespoten. Op de hogere pistes van Val Tho heeft dat ook zeker zin. Dat dooit niet meer weg. De zon heeft steeds minder kracht. Echter: de GFS12u toont nauwelijks nieuwe kansen op nieuwe dumps. En het moet nu ook weer niet te lang gaan duren allemaal…. straks als de ECMWF uit is een weerbericht van Jeroen. Die heeft zijn eerste skidagen tenminste al op zak!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.