Bewolking maandag

Vandaag is het mooi in de hele Alpen terwijl het in Noorwegen vanaf vanmiddag weer stevig sneeuwt. Het is volop genieten van alle webcams. Morgen raakt Oostenrijk stevig bewolkt en sneeuwt het licht boven    800m. In verschillende skidorpen kan het ook licht regenen. Hierboven de bewolkingskaart voor maandagmiddag uit de Wintersport Weerkamer hieronder. Weer eens een echte tweedeling tussen westelijke en oostelijk Alpen.

Lente
Op de pistes in Oostenrijk blijft 5 tot 10cm sneeuw achter. Heerlijk natuurlijk, maar de twee zonnige dagen in het westen en aan de zuidkant zijn niet te versmaden. Vanaf woensdag zijn de hele Alpen zonnig In de nieuwste berekeningen wordt het toch al weer aardig zacht aan het einde van de week. De tips voor bikiniski kunnen weer uit de kast. Het ziet ernaar uit dat er inderdaad in het volgende weekeinde ook weer lichte neerslag is in de Alpen. Een echte dump komt op zijn vroegst 21 maart. Een mooie datum natuurlijk: het begin van de lente. 

Hieronder de laatste Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads…

[fbphotos id=369395263094685] 

Categorieën: Mooi weerNoorwegen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.