Bewolking maandag

Vandaag is het mooi in de hele Alpen terwijl het in Noorwegen vanaf vanmiddag weer stevig sneeuwt. Het is volop genieten van alle webcams. Morgen raakt Oostenrijk stevig bewolkt en sneeuwt het licht boven    800m. In verschillende skidorpen kan het ook licht regenen. Hierboven de bewolkingskaart voor maandagmiddag uit de Wintersport Weerkamer hieronder. Weer eens een echte tweedeling tussen westelijke en oostelijk Alpen.

Lente
Op de pistes in Oostenrijk blijft 5 tot 10cm sneeuw achter. Heerlijk natuurlijk, maar de twee zonnige dagen in het westen en aan de zuidkant zijn niet te versmaden. Vanaf woensdag zijn de hele Alpen zonnig In de nieuwste berekeningen wordt het toch al weer aardig zacht aan het einde van de week. De tips voor bikiniski kunnen weer uit de kast. Het ziet ernaar uit dat er inderdaad in het volgende weekeinde ook weer lichte neerslag is in de Alpen. Een echte dump komt op zijn vroegst 21 maart. Een mooie datum natuurlijk: het begin van de lente. 

Hieronder de laatste Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads…

[fbphotos id=369395263094685] 

Categorieën: Mooi weerNoorwegen

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.