Frédeirc meldt uit de Zillertal Arena (zie meteo of alle cams): Helder weer vandaag na koude vriesnacht. Gisterenavond nog enkele stevige sneeuwbuien (weer paar centimeter). Laatste wolken trekken nu weg. Wordt topdag vandaag! De foto hierboven spreekt boekdelen. Morgen zal het eender zijn!

Ter illustratie van Fréderics woorden hier een video van wat sneeuwbuien gisteren en de heldere maanverlichte afgelopen nacht in het Tuxertal…

httpv://www.youtube.com/watch?v=jCTfQHktIyI

Mijn video van gisteren staat nog kaarsrecht overeind.

bergfex1704

Hier zie je waar het de komende 72 uur dan het meest gaat sneeuwen. Zoals gezegd: in de nacht op zaterdag de noordkant nog een laatste beetje met zaterdagochtend een sneeuwgrens van misschien wel 600m. Maar dan drukt de warmte uit het oosten alles terug en intensiveert de sneeuw in Wallis en in het Valle d’Aosta (zie meteo en alle webcams). Saas-Fee, Zermatt, Breuil-Cervinia, Val d’Anniviers en ook Courmayeur zijn the places to be. Maar Courmayeur sluit bijvoorbeeld na 2e paasdag al terwijl Saas-Fee nog open is tot 25 april. Zermatt en Zinal (Val d’Anniviers) kappen er 27 april mee (behalve de gletsjer dan). Breuil-Cervinia gaat door tot en met 4 mei.    

saasfee9dagen

En als je nu ziet dat er voor Saas-fee het meeste berekend wordt dan wil je daar of ook in die andere plaatsen nog wel een weekje zitten! Yummie! Wat ga jij doen? 

PS Morgen speciale aandacht voor de Dutchweek Val Thorens


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.