Frédeirc meldt uit de Zillertal Arena (zie meteo of alle cams): Helder weer vandaag na koude vriesnacht. Gisterenavond nog enkele stevige sneeuwbuien (weer paar centimeter). Laatste wolken trekken nu weg. Wordt topdag vandaag! De foto hierboven spreekt boekdelen. Morgen zal het eender zijn!

Ter illustratie van Fréderics woorden hier een video van wat sneeuwbuien gisteren en de heldere maanverlichte afgelopen nacht in het Tuxertal…

httpv://www.youtube.com/watch?v=jCTfQHktIyI

Mijn video van gisteren staat nog kaarsrecht overeind.

bergfex1704

Hier zie je waar het de komende 72 uur dan het meest gaat sneeuwen. Zoals gezegd: in de nacht op zaterdag de noordkant nog een laatste beetje met zaterdagochtend een sneeuwgrens van misschien wel 600m. Maar dan drukt de warmte uit het oosten alles terug en intensiveert de sneeuw in Wallis en in het Valle d’Aosta (zie meteo en alle webcams). Saas-Fee, Zermatt, Breuil-Cervinia, Val d’Anniviers en ook Courmayeur zijn the places to be. Maar Courmayeur sluit bijvoorbeeld na 2e paasdag al terwijl Saas-Fee nog open is tot 25 april. Zermatt en Zinal (Val d’Anniviers) kappen er 27 april mee (behalve de gletsjer dan). Breuil-Cervinia gaat door tot en met 4 mei.    

saasfee9dagen

En als je nu ziet dat er voor Saas-fee het meeste berekend wordt dan wil je daar of ook in die andere plaatsen nog wel een weekje zitten! Yummie! Wat ga jij doen? 

PS Morgen speciale aandacht voor de Dutchweek Val Thorens


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

14 reacties

Gesloten voor reacties.