Gisteren was een droomdag in de Alpen en nu sneeuwt het al weer stevig. Dat gaat de komende uren alleen maar toenemen. In feite sneeuwt het door tot woensdagochtend met de grootste accumulatie morgen. Laten we uitgaan van 20cm vers erbij tot in de laagste dalen. Op de hoge pistes wat meer. Hierboven Unterwasser in Noordoost-Zwitserland. Die paarden staan altijd op die cam.

[fbphotos id=513277862039757]

Hele mooie dikke sneeuw in Zwitserland ook nog op 440m hoogte in Haag. De Jura en de Feldberg doen ook weer volop mee. In Sauerland sneeuwt het bij vlagen. Tsjechië ook (daar heb ik dit seizoen nog te weinig aandacht aan besteed. Gaan we veranderen). Verder allemaal spannende sneeuwval aan de noordkant van de Alpen. In alle skigebieden![dc_slider slider=”7725″ captions=”true”]

We bekijken eens een serie kaarten. En ik moet vandaag mijn vrienden in Noorwegen noemen want daar zien we de komende 7 dagen de grootste toename van het sneeuwdek. Kijk op die sneeuw/regenkaarten hoe dat front dat donderdag en vrijdag korte metten maakt met de winter in de LL, dat de sneeuwgrens in de Alpen naar 1200m opdrijft, recht tegen het zuiden van Zweden en Noorwegen opbeukt en daar niets dan sneeuw gaat brengen. De ensembles tenslotte voor Les Menuires en Zell am See Kaprun laten de sneeuw voor de komende twee dagen zien – in Oostenrijk meer dan aan de Franse kant – en tonen de verzachting die gepaard gaat met dat front komend weekeinde maar gelukkig ook de zo goed als zekere afkoeling daarna. En de sneeuwval gaat door! Voorlopig nog geen droog ijzig Siberië in West-Europa.

Deze webcamplaat van Avoriaz gistermiddag wilde ik jullie niet onthouden. Klik naar nu en je ziet hoe mooi het ook daar sneeuwt momenteel.

En mijn nieuwe video in samenwerking met bizztravel is weer uit. Klik hierrr en enjoy!

fqwerf


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

114 reacties

Gesloten voor reacties.