montafon2904

Dit is het dan. De oogst van wat een dump met naam had moeten worden. Nu ja, de naam blijft staan: Elin. Hopelijk geniet dit meisje van 10 van de aanblik van de hogere pistes in het Montafon alsof het hartje winter was. De schansen van het funpark zijn nog herkenbaar onder een vers sneeuwdekje. De sneeuwgrens is allerminst zo ver gedaald als volgens mijn zevende BV had gemoeten. De kou bleef in Nederland haha en trok over Saksen. Maar ook in dat laatste gebied is de sneeuw alweer weg. En einde van de week had Julia moeten komen. Die komt ook wel… maar als regen… die naam trekken we dan maar weer in.

lopendemaand2904

De tweede BV die al een tijdje kansloos was, is mijn zesde. Dat de maand april op 8,0ºC of lager zou eindigen. Het wordt nu wel lager dan gemiddeld en het koude einde van de maand had ik goed “aangevoeld”, maar de paar warme uitschieters die we gelukkig hadden (ja ik verlies graag BV’s) gooiden roet in het eten. We gaan op 8,9ºC eindigen. In de middenmoot sinds 1901.

zellamsee2804

Gisteravond hadden we al een beauty van een nightshot uit Zwitserland. Vanochtend voeg ik deze van Zell am See er nog even aan toe. 4 mei is volle maan…

dinsdagwarm

Ik ben sceptisch over de invloed van volle maan op het weer maar deze van het Amerikaanse model hakt er wel fors in zeg. Dinsdag 5 mei. Temperaturen op 1500m. Waanzin.

dutchweekwarm

Wordt de Dutchweek een zweethut? In Val Thorens kun je 5 graden aftrekken van de bovenste lijn. Wie een volle week blijft gaat dus van waarden rond het vriespunt naar 10-15ºC en weer iets omlaag. En je arriveert dan na regen op vrijdag 1 mei en met regen op zondag 3 mei. Ook hier is een mea culpa op zijn plek. Ik had veel beter beloofd. Weliswaar geen boude voorspelling voor het event maar toch een artikel als deze van 20 april. Sorry!

scandihoogmei

De modellen lopen al vroeg uiteen vanochtend. Dus is deze kaart voor 8 mei sowieso pure meteofiction. Maar wel mooi! Een loepzuiver Scandihoog.

Beetje gym voor het ijsje 🙂 Kids vinden het super…

Posted by Hajo Smit on dinsdag 28 april 2015

Keep fit! Winter 2015-2016 is er sneller dan je denkt…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.