20160103_103954
St. Sorlin d’Arves in de Maurienne. Skigebied: Les Sybelles. 310 km pistes. Bij aankomst gisteren lang niet alles open. Met Hajo’s voorspellingen moesten we boeken. Een volle meter sneeuw in een week? Daar wilden wij bij zijn. Gisteren dus aangekomen. Ik ga jullie verder de hele week op de hoogte houden. Vandaag onze eerste skidag. Lees mijn verslag!

20160103_084041

Waar moet ik beginnen? Vanochtend! Je trekt de gordijnen open en ziet verse sneeuw! Onderweg naar de bakker maakte ik de balans op voor het dal op 1600 meter. Een extra 5 cm kurkdroge sneeuw was in de nacht nog gevallen bovenop het eerste dunne laagje gisteren. We zochten het hogerop en de pistes waren boven verwachting goed!

Sneeuwhoogtes:

  • 1600 meter totaal 15 cm, deels nat
  • 2100 meter totaal 20 cm, droog.
  • 2600 meter totaal 25 cm, wel veel verwaaid.
  • Bovenin op 2600 meter prikte ik op en gegeven moment in een halve meter, sneeuwduinen.
Duinen van 50cm

Duinen van 50cm

Nu het allerbeste nieuws, de dag begon hier met zon, de pistes waren geweldig en het gebied opende in rap tempo meer pistes. In heel Savoie Mont Blanc moet het overal geweldig zijn. De net geopende pistes waren niet allemaal geprepareerd dus werden dat hopen met grassprieten ertussen aan het einde van de dag. Maar goed we begonnen snel met wat pistes en voorzichtig een enkel uitstapje ernaast. De geprepareerde pistes waren door de nieuwe sneeuw lekker zacht en in topconditie. Wat betreft het weer ’s ochtends, beelden zeggen meer dan 1000 woorden toch?

Zicht tot aan het Mont Blanc massief en daarvoorbij

Zicht tot aan het Mont Blanc massief en daarvoorbij

We besloten de andere dorpen van Les Sybelles te verkennen. Conclusie: La Toussuire was prima en had aardig wat pistes open. Le Corbier had geen pistes geopend maar stiekem hebben we toch wat geprobeerd. Het was daar vooral ijzig en dun maar de sneeuwkanonnen stonden vol aan! Een pistemannetje vertelde ons dat ze er alles aan doen om morgen afdalingen daar te openen.

20160103_105853

Zoals Hajo ons gister vertelde betrok het langzaam maar zeker. 10 uur kwamen de eerste wolkenvelden een kijkje nemen en om 3 uur was de zon verleden tijd. Het zicht werd daarmee ook wat slechter maar nieuwe sneeuwval kondigde zich aan. We zijn om half 4 gestopt want de nieuwe sneeuw was weg geschraapt en de oude ijzige pistes kwamen tevoorschijn.

Zon maakt plaats voor nieuwe sneeuw

Zon maakt plaats voor nieuwe sneeuw

Vannacht zal alles knalhard geprepareerd worden en maakt wat verse sneeuw de pistes extra fijn! We kunnen niet wachten op nieuwe vlokken en een nieuwe skidag. Wat blijkt als we naar buiten lopen richting het vaste wificafe, het sneeuwt! Alweer! Wij genieten en ik hoop jullie een beetje mee te nemen. Laat weten hoe het op jouw bestemming is.


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

9 reacties

Gesloten voor reacties.