Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Turkije steelt sneeuw en alleen hoge Franse gebieden kansrijk

check ook eens

39 Reacties

 1. Harm schreef:

  Het begint weer langzaam te kriebelen na deze mooie lange zomer. Kan nog niet zeggen dat ik al echt met de wintersport bezig ben, maar ik lees sinds deze week je berichten weer en dat helpt enigszins het wintersportgevoel aan te wakkeren.. 😉

 2. Hans schreef:

  Gehele week schitterend weer. Heerlijk, wat een toegift, wat een cadeau!
  Vandaag Seiser Alm. Warmst 27 gr. 🙂 in de zon wel te verstaan.
  Zal niet alles delen, dat wil ik jullie niet aan doen…..hahaha…

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181025_144309.jpg

 3. Hans schreef:

  Gehele week schitterend weer. Heerlijk, wat een toegift, wat een cadeau!
  Vandaag Seiser Alm. Warmst 27 gr. 🙂 in de zon wel te verstaan.
  Zal niet alles delen, dat wil ik jullie niet aan doen…..hahaha…

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181025_144309.jpg

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181025_135424.jpg

  Alles wordt klaargemaakt voor de komende winter

 4. Hans schreef:

  Misschien wil team foto s even plaatsen en dubbele verwijderen….excuses

  • Hans schreef:

   Vandaag in de zon de 32 gr. !!! aangetikt, gewoon heet. Tsjonge,wat een toegift.
   Was letterlijk en figuurlijk SMULLEN deze laatste warme en mooie zonnige dag. Morgen nog zonnig en ca. 22gr. en dan wordt hier vanaf zaterdagochtend een enorme bak water verwacht, 48 uur lang met een korte droge fase en dan maandag nog eens volle bak……
   Mmmmmmm…..alleen de terugreis zit me nu al tegen……

 5. Spyfromthesky schreef:

  Vandaag een kleine 24 km geskeelerd. Hup de polder in en daarna van die hele slechte skeeler wegen tegenkomen. Toch moet dit de training zijn waarop je flink weerstand kunt opdoen. Ik schat in dat deze inspanning als minimaal gelijk moet liggen aan 36 km op ijs.

  Gelukkig bleef het droog want ja, dan ben je ook niet dicht bij huis. Dordrecht is een eiland. Je ontkomt er niet aan om ook over de dijken stukken of stukjes te skeeleren. Het dijkenstelsels is eigenlijk al nagenoeg hetzelfde vanaf de 16 eeuw. Eigenlijk een unieke cultureel erfgoed.

  Ik heb afgelopen weekend enkelsok van neopreen aangeschaft. Goedkoopste adres is €18,00. Ik zal het merk niet noemen om hier geen problemen te krijgen, maar het eindigt op “fit”.

  Soms denk je, waarom heb ik zoiets niet eerder gehad. Wellicht zijn er lezers onder ons die ook skeeleren als voorbereiding op het ijs. Dan is een enkelsok mogelijk een uitkomst tegen blaren.

  Je kunt de vele takjes zien als scheuren in het ijs.
  Ruw asfalt steentjes als opgevroren sneeuw / ijs perikelen (oud ijs).

  Het blijft nog steeds vreemd. Het weer inspireert nog niet om aan de winter te denken en toch. Toch maar goed en tijdig voorbereiden.

  We krijgen even een dipje in de temperatuur. Daarna toch weer normale temperaturen. En regen? Ja, wat regen, maar ook voldoende mogelijkheden om droog te kunnen sporten.

  O ja, die verdraaide wintertijd gaat ook weer in. Niet leuk. Te vroeg donker uit je werk om nog in het licht te kunnen sporten. Ik vind dat we de tijd zo maar moeten laten. Wat jij?

  Spyfromthesky (Arnold)

  • Cescia schreef:

   Eerlijk? Ik hou van de wintertijd, vroeg licht. Ik sta elke dag om 5H15 op, ga om 06H00 normaal lopen (10km). Nu gelukkig heb ik flexibel werk dus tegenwoordig werk ik eerst een uurtje en dan ga ik lopen. Ondertussen is het pas licht om 8H15 (veeeeeel te laat). Vandaag heb ik al mijn werk gepland zodat ik toch even doorheen het bos kon lopen, zonder mij een halve kerstboom te voelen. Sporten in de ochtend geeft tonnen energie voor de dag! Ik raad het echt iedereen aan, je begint je dag veel vrolijker!

   • Maarten schreef:

    Even over de tijd.
    Wisten jullie dat in Nederland eerst GMT (Greenwich) werd aangehouden. Dat past het best bij de ligging van het land (scheelt ongeveer 20 minuten).
    Niemand die het daar over heeft. Alsof iemand die van toeten noch blazen weet (de EU) je de keuze geeft tussen B en C en verzwijgt (uit gemakzucht of onwetendheid) dat A niet alleen bestaat maar ook het meest ‘natuurlijk’ is.

   • Carl schreef:

    Probeer dat ook smorgens net voor het werk. Vlakbij mechelen een paar leuke parken en bossen.
    Lang slapen niks voor mij.
    Sporten is inderdaad beste smorgens. Uw lichaam kan dan meeste progressie maken. Alleen zien dat je na het lopen u niet volstreekt met rommel.(hongergevoel)

  • Joalie schreef:

   Ik ook wintertijd, past beter bij mijn bioritme. Toen ik een kind was werd de klok helemaal nog niet verzet, dat kwam pas in 1977, toen was ik 12. En voor 1977 had je ook gewoon prima zomer avonden met in mijn herinnering lang licht. Voor mij persoonlijk is vooral ‘s winters dat uur ‘s morgens eerder licht belangrijker dan dat uur langer licht in de namiddag met zomertijd. Wintertijd voelt voor mij gewoon natuurlijker.

   • Cescia schreef:

    Dat heb ik ook dat gevoel. Ik voel me ook echt een wrak wanneer die klok weer naar zomertijd gaat.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    +1
    Helaas zal daar in Europa heel wisselend over worden gedacht. Het maakt nogal uit of je in Nederland of een stuk zuidelijker woont. Daar is veel minder de ‘noodzaak’ om de wintertijd in stand te houden en vindt men de zomertijd wel best..

  • Harm schreef:

   Heerlijk, die wintertijd. Ook in de zomer mag het van mij wintertijd blijven. Al is het maar voor de festivals die qua sfeer in mijn optiek veel leuker zijn als het begint te schemeren. Meeste houseparties zijn echter al om 23 of 24 uur klaar en dan is het hartje zomer pas net donker.. :p

 6. Stefan Kaptein schreef:

  Vandaag naar Kaprun Kitzsteinhorn geweest. Het is op een telleurstelling uitgedraait. Het weer was ontzettend mooi, strak blauwe lucht maar nog wel wat wind merkbaar in het dal. De Kitzsteinhorn lag mooi besneeuwd in het zonnetje. Vol goede moed samen met mijn vrouw met de gondel naar boven. Na aankomst bij het alpine centrum weer met de voetjes in de sneeuw. In de gletscherjet gestapt om naar de gletscher te gaan. Maar bij het midden station van de gletscherjet ging de gondel niet verder naar de top. Uitgestapt en tot de ontdekking gekomen dat alle liften uit waren en het dus niet mogelijk was om de gletscher te betreden. Buiten stonden heel veel wedstrijd skiers te wachten om te kunnen trainen, maar ook zij konden niet verder. Er stond nog erg veel wind dus mijn eerste conclusie was dat de wind de oorzaak was van het stil staan van de liften, maar waarom dan ook de sleepliften? We zijn via de enige open piste terug geskied naar het alpine centrum, een ijsbaan en van de verse sneeuw was weinig te merken. En met zoveel mensen over 1 piste is niet echt een toppertje zeg maar. Zeker als het gross van die mensen ook nog eens wedstrijd skiers zijn die staan te trappelen om te trainen. Beneden toch gevraagd naar de reden van alle gesloten liften. In de nacht heeft het erg gestormt op de gletscher met ijzel omstandigheden. Hierdoor zijn alle liften onder een dikke laag ijs geraakt. Haken van de sleepliften, kabels, liftgebouwen, alles onder dikke lagen ijs. Al diy ijs moet met de hand verwijderd worden en men had nog geen indicatie hoe lang dit ging duren. De sneeuw condities op het bovenste gedeelte van de gletscher bleek wel goed te zijn, dus daar was wel verse sneeuw van goede kwaliteit gevallen. Maar wij hebben besloten om hier niet op te wachten en zijn eigenlijk onverichter zaken terug gekeerd naar Brixen im Thale. Om 12:00 uur zijn er langszaam liften geopend. We hebben besloten om onze eerste echte meters te bewaren voor het moment dat er echt weer goede sneeuw condities zijn en er meer pistes geopend zijn. Met zoveel wedstrijd skiers en weinig pistes wordt het al snel druk. Jammer maar er komen nog genoeg mogelijkheden.

 7. Hans schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181025_110541.jpg[/img]

  Vanaf Seiser Alm blik op het noorden waar het hogerop heeft gesneeuwd.

 8. Hans schreef:

  Nog 1tje dan……omdat het zo ontzettend mooi was vandaag…. 🙂

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181025_115734.jpg[/img]

 9. Asten (Harmelen) schreef:

  Zowel het GFS als het Ecmwf neigen net als vorig jaar keer op keer naar hogedrukontwikkelingen boven (zuid)oost Europa. Niet echt ideaal (understatement) voor instroom van koude of een lekkere glijbaan met een full hit op de Alpen.
  Over 8 weken knallen we lekker richting Hochkrimml. Nog flink wat tijd voor de atmosfeer om af te koelen maar hopelijk veranderd de setting van hoge- en lagedruk over een week of 4/5 ingrijpend..

 10. michel schreef:

  Ach als het maar vanaf december koud is en met genoeg sneeuwval.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.