Op 30 juni 2018 verwoestte een hagelbui rond Novokorsunskaya in het zuiden van Rusland tientallen auto’s en huizen. Dramatische beelden met een tranentrekkend muziekje eronder.

Stephen Bird zegt na het zien van de beelden: “Nu snap je waarom onze voorouders in holen en grotten woonden”. Tja Iceagenow.info is gewoon altijd goed voor je dagelijkse portie extreem en extreem koud weer en andere natuurlijke horror scenario’s. In de vakantie misschien eindelijk tijd om eens de spannende boeken van deze wetenschapsjournalist te lezen? Not by fire but by Ice en Magnetic reversals and evolutionary leaps.

O ja… hier nog even de spot van de hagelbui op de kaart.

Foto: Sebastian Stilinski

Verder naar het westen vooral droogte dus. Wetteronline geeft een fotoserie van bruine bomen in de hoogzomer. Is dat in Nederland ook zo?

Het is niet meer zo warm nu en dus is het verdampingspotentieel minder maar de droogte lijkt onverminderd aan te houden met eind augustus op zich ook potentie voor de volgende hittegolf.

De cliffhanger van het Europese model komt weer met dezelfde uitstulping van het Azorenhoog. Maar de modellen verspringen veel momenteel en zijn het onderling ook niet eens. Het is even een beetje aankijken welke kant het opgaat.

Morgenochtend zal ik openen met wederom deze fotowebcam van de Rudolfshütte. En dan maandag de live foto’s als ik daar zit met een vriend en zijn en mijn kids. Strak blauw zal het zijn met lieflijke schapenwolkjes. Wie van jullie zit er ook deze dagen? Of kom voor een dagje langs als je in de buurt bent!

 

 

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

12 reacties

Gesloten voor reacties.