Op 30 juni 2018 verwoestte een hagelbui rond Novokorsunskaya in het zuiden van Rusland tientallen auto’s en huizen. Dramatische beelden met een tranentrekkend muziekje eronder.

Stephen Bird zegt na het zien van de beelden: “Nu snap je waarom onze voorouders in holen en grotten woonden”. Tja Iceagenow.info is gewoon altijd goed voor je dagelijkse portie extreem en extreem koud weer en andere natuurlijke horror scenario’s. In de vakantie misschien eindelijk tijd om eens de spannende boeken van deze wetenschapsjournalist te lezen? Not by fire but by Ice en Magnetic reversals and evolutionary leaps.

O ja… hier nog even de spot van de hagelbui op de kaart.

Foto: Sebastian Stilinski

Verder naar het westen vooral droogte dus. Wetteronline geeft een fotoserie van bruine bomen in de hoogzomer. Is dat in Nederland ook zo?

Het is niet meer zo warm nu en dus is het verdampingspotentieel minder maar de droogte lijkt onverminderd aan te houden met eind augustus op zich ook potentie voor de volgende hittegolf.

De cliffhanger van het Europese model komt weer met dezelfde uitstulping van het Azorenhoog. Maar de modellen verspringen veel momenteel en zijn het onderling ook niet eens. Het is even een beetje aankijken welke kant het opgaat.

Morgenochtend zal ik openen met wederom deze fotowebcam van de Rudolfshütte. En dan maandag de live foto’s als ik daar zit met een vriend en zijn en mijn kids. Strak blauw zal het zijn met lieflijke schapenwolkjes. Wie van jullie zit er ook deze dagen? Of kom voor een dagje langs als je in de buurt bent!

 

 

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

12 reacties

Gesloten voor reacties.