La Clusaz 31 januari 2012

Al enkele dagen wijs ik op de mooie sneeuwval vandaag in de Franse Alpen. Vanochtend is het al mooi op gang en het goede nieuws is dat de bulk naar de Alpen gaat en niet naar de Pyreneeën, wat voor ons Flachlandtiroler toch wat verder van huis is. Het zal de hele dag mooi sneeuwen dus kijk vooral op onze van-hoog-naar-laag-webcams powered by Sionvalais.com.

Het Centraal Massief krijgt vanochtend ook de volle laag en ook daar het je mooie skigebieden. Bij de Alpen gaat het zaakje ook een beetje tollen waardoor we ook Piemonte, Aosta en zelfs Wallis in de sneeuw zien komen. Helaas voor de Dolomieten gaat de bulk morgen door naar de Apenijnen, waar het een echte depressie wordt die vervolgens op de Balkan gaat huishouden. Des te beter voor onze schaatskansen (zie onze arme stakker in Boekarest).

Hierboven een fraai plaatje uit La Clusaz en hieronder de hele webcamverzameling…

[fbphotos id=341143982586480]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.