La Clusaz 31 januari 2012

Al enkele dagen wijs ik op de mooie sneeuwval vandaag in de Franse Alpen. Vanochtend is het al mooi op gang en het goede nieuws is dat de bulk naar de Alpen gaat en niet naar de Pyreneeën, wat voor ons Flachlandtiroler toch wat verder van huis is. Het zal de hele dag mooi sneeuwen dus kijk vooral op onze van-hoog-naar-laag-webcams powered by Sionvalais.com.

Het Centraal Massief krijgt vanochtend ook de volle laag en ook daar het je mooie skigebieden. Bij de Alpen gaat het zaakje ook een beetje tollen waardoor we ook Piemonte, Aosta en zelfs Wallis in de sneeuw zien komen. Helaas voor de Dolomieten gaat de bulk morgen door naar de Apenijnen, waar het een echte depressie wordt die vervolgens op de Balkan gaat huishouden. Des te beter voor onze schaatskansen (zie onze arme stakker in Boekarest).

Hierboven een fraai plaatje uit La Clusaz en hieronder de hele webcamverzameling…

[fbphotos id=341143982586480]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.