Waar wordt mer doping gebruikt denk je en waar gaat het er gezelliger aan toe: in de Tour de France of op de jaarlijkse Sella Ronda Bike Day? Als ik mocht kiezen waar ik heen ging, wist ik het wel. Lekker naar Val Gardena met de eigen fiets rijden op de mooiste paswegen van de Alpen tegen het meest spectaculaire decor: de Dolomieten.

Ik zeg er eerlijk bij dat ik even heb moten knokken om een gaatje te vinden voor dit topevent dat toch al weer bijna twee weken geleden plaats vond. Maar dat het plaats vond is natuurlijk al fantastisch want vorige zomer…. De truc met dit event is dat voor die dag de wegen echt worden afgesloten voor autoverkeer! Jij bent even net zo belangrijk als een profwielrenner in de Tour de France. Geniet van de plaatjes en droom van deelname in 2022.

Alle foto’s zijn van Freddy Planinchek en ze komen van de VVV. Toevallig iemand onder de lezers die wel eens mee heeft gedaan?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Vincent · 9 juli 2021 op 19:27

Met de bike day heb ik niet meegedaan, wel met de Maratona vorige week. Top sfeer daar in de Dolomieten. En inderdaad geweldig dat de wegen voor autoverkeer zijn afgesloten. Dan kan je ongestoord klimmen en dalen met de fiets. Aanrader om daar te fietsen!
Op 18 september kan je het weer proberen. Dan is er weer een Sella Ronda Bikeday. Dus ga het doen: lekker fietsen in een pracht decor met heerlijke koffie !

kirsten_dl · 10 juli 2021 op 17:22

Wat een prachtige beelden en omgeving !
Zou ik ook wel een keer willen doen hoor dus wie weet lukt het nog in september ?

Gesloten voor reacties.