Waar wordt mer doping gebruikt denk je en waar gaat het er gezelliger aan toe: in de Tour de France of op de jaarlijkse Sella Ronda Bike Day? Als ik mocht kiezen waar ik heen ging, wist ik het wel. Lekker naar Val Gardena met de eigen fiets rijden op de mooiste paswegen van de Alpen tegen het meest spectaculaire decor: de Dolomieten.

Ik zeg er eerlijk bij dat ik even heb moten knokken om een gaatje te vinden voor dit topevent dat toch al weer bijna twee weken geleden plaats vond. Maar dat het plaats vond is natuurlijk al fantastisch want vorige zomer…. De truc met dit event is dat voor die dag de wegen echt worden afgesloten voor autoverkeer! Jij bent even net zo belangrijk als een profwielrenner in de Tour de France. Geniet van de plaatjes en droom van deelname in 2022.

Alle foto’s zijn van Freddy Planinchek en ze komen van de VVV. Toevallig iemand onder de lezers die wel eens mee heeft gedaan?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Vincent · 9 juli 2021 op 19:27

Met de bike day heb ik niet meegedaan, wel met de Maratona vorige week. Top sfeer daar in de Dolomieten. En inderdaad geweldig dat de wegen voor autoverkeer zijn afgesloten. Dan kan je ongestoord klimmen en dalen met de fiets. Aanrader om daar te fietsen!
Op 18 september kan je het weer proberen. Dan is er weer een Sella Ronda Bikeday. Dus ga het doen: lekker fietsen in een pracht decor met heerlijke koffie !

kirsten_dl · 10 juli 2021 op 17:22

Wat een prachtige beelden en omgeving !
Zou ik ook wel een keer willen doen hoor dus wie weet lukt het nog in september ?

Gesloten voor reacties.