In de Alpen Kaiserwetter. Kijk eens hiernaast op de webcam van de dag uit Kaprun. En hierboven de Nordkette boven de stand Innsbruck. Je ziet de gondel naar het Hafelekar en op de achtergrond de steilste offpistevarianten van Europa. Het bar en boos! Kijk eens naar deze windkaart van donderdagochtend. Zuiderstorm zowat. In de reacties lezen we over gevaarlijke ijzel in Zeeland. In de loop van de dag en zeker ook tijdens de avondspits kan er 5-8 cm sneeuw vallen en mogelijk nog (veel) meer. Het gaat geleidelijk dooien maar de dauwpuntstemperatuur blijft lang onder nul.[dc_slider slider=”11146″ captions=”true”]Kijk hier mee hoe het front gaat passeren als je al niet in de gebieden zit waar de ellende is begonnen. Hier in Krommenie huilt de wind maar is het nog droog. Pas vannacht bereikt de sneeuw het westelijk Alpengebied waar opnieuw een opfrisser van 10cm zal zijn. Gelukkig daar met weinig wind zodat de lawinesituatie niet extreem zal verslechteren. Het goede nieuws is dat alles snel oplost in de Alpen: zaterdag zou een  probleemloze reisdag moeten zijn afgezien van de vakantiedrukte dan.

1402_00_BeNeLux_2013021400_td2m_228

De lange termijn? De winter blijft sowieso op de loer en volgens het Europese model slaat hij echt terug! Vanaf medio komende week. En daarom zingen wij in koor: en van je hela hola houd er de moed maar in, houd er de moed maar in, houd erde moed maar in…… En van je hela hola houd er de moed maar in, houd er de moed maar in, houd erde moed maar in….. En van je hela hola houd er de moed maar in, houd er de moed maar in, houd erde moed maar in….. 😉

anniviersnight 1402

Geniet nog ff van dit Facebook Album met foto’s van de pistebully chauffeur Romain Daniel van zijn diensten in Chandolin in het Val d’Anniviers.

Volg ook de reactiestroom bij het weerpro bericht!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

24 reacties

Gesloten voor reacties.