In de Alpen Kaiserwetter. Kijk eens hiernaast op de webcam van de dag uit Kaprun. En hierboven de Nordkette boven de stand Innsbruck. Je ziet de gondel naar het Hafelekar en op de achtergrond de steilste offpistevarianten van Europa. Het bar en boos! Kijk eens naar deze windkaart van donderdagochtend. Zuiderstorm zowat. In de reacties lezen we over gevaarlijke ijzel in Zeeland. In de loop van de dag en zeker ook tijdens de avondspits kan er 5-8 cm sneeuw vallen en mogelijk nog (veel) meer. Het gaat geleidelijk dooien maar de dauwpuntstemperatuur blijft lang onder nul.[dc_slider slider=”11146″ captions=”true”]Kijk hier mee hoe het front gaat passeren als je al niet in de gebieden zit waar de ellende is begonnen. Hier in Krommenie huilt de wind maar is het nog droog. Pas vannacht bereikt de sneeuw het westelijk Alpengebied waar opnieuw een opfrisser van 10cm zal zijn. Gelukkig daar met weinig wind zodat de lawinesituatie niet extreem zal verslechteren. Het goede nieuws is dat alles snel oplost in de Alpen: zaterdag zou een  probleemloze reisdag moeten zijn afgezien van de vakantiedrukte dan.

1402_00_BeNeLux_2013021400_td2m_228

De lange termijn? De winter blijft sowieso op de loer en volgens het Europese model slaat hij echt terug! Vanaf medio komende week. En daarom zingen wij in koor: en van je hela hola houd er de moed maar in, houd er de moed maar in, houd erde moed maar in…… En van je hela hola houd er de moed maar in, houd er de moed maar in, houd erde moed maar in….. En van je hela hola houd er de moed maar in, houd er de moed maar in, houd erde moed maar in….. 😉

anniviersnight 1402

Geniet nog ff van dit Facebook Album met foto’s van de pistebully chauffeur Romain Daniel van zijn diensten in Chandolin in het Val d’Anniviers.

Volg ook de reactiestroom bij het weerpro bericht!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

24 reacties

Gesloten voor reacties.