zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Tot woensdag sneeuw aan de noordkant en daarna….smeren!

check ook eens

44 Reacties

 1. Eric schreef:

  Hier dan nog maar even mijn video bericht zetten van vandaag.

  Behoorlijk wat sneeuw in het Brixental en het is even gestopt met sneeuwen. Maar tussen 13.00 uur en 20.00 uur heeft het echt gesneeuwd.

  @stefan-kaptein is waarschijnlijk nog aan het scheppen:)

 2. Tjeerd schreef:

  Ben nieuw op de site…we zitten in Maurach…gigantische sneeuwval hier

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Dat zal best ! Ik kijk ‘s avonds altijd op de webcams van de Fernpassstrasse , in het licht van de straatverlichting kan je dan ‘s avonds goed zien of het sneeuwt en wat er zoal valt…. nou dat is vanavond ook weer niet gering ! Fijne vakantie !

 3. Kees (mod) schreef:

  Waarschuwing voor de komende sneeuwval in Oostenrijk:

  Am Montag greift von Norden her ein kleinräumiges Tief auf die Alpennordseite über, es bringt verbreitet Schneefall, der im Nordstau ergiebig ausfallen kann. Nach kurzer Beruhigung zieht eine weitere Front …
  Lees verder : http://www.uwz.at/at/de/

 4. Asten (Harmelen) schreef:

  Mmmm Ronaldo, het weer knapt in de loop van woensdag op maar of dat nu een paar zonnige dagen gast inluiden. Wellicht 1à 2 maar veel meer lijken het er toch niet te worden. Ook lekker natuurlijk na die heerlijke verse sneeuw maar het lijkt al vrij snel (vrijdagmiddag) al weer te gaan betrekken.. Laat die sneeuw maar komen de komende 10 weken

 5. Leo schreef:


  Ik werd er gisteren al attent op gemaakt door Marco, dank je wel daarvoor @MarcoM !
  Helaas was ik te druk er goed naar te kijken. Er zijn gisteren diverse pogingen ondernomen natuurijsbanen te creëren. In het Twentse Albergen, door ijsblub vooruitgang in Ammerstol (Kimpenerwaard, bovenstaand de foto van hoe mooi de baan er gistermiddag bij lag). Daar voor zover ik op twitter kan nagaan niet gelukt. Net als in De Lier (het Westland).


  Vandaag zie ik: wel in Schipluiden in Midden-Delfland (zij het wel erg minimaal, heel even, op 3.8 cm).
  Hier het verslag.
  Al met al: Zuid-Holland de schaatsprovincie 😉

 6. SvenE schreef:

  Deze wou ik nog even delen, de EC pluim. Vanaf 4-1 een toenemende spreiding, wat duidt op onzekerheid in de modellen. Verder kijken heeft dan ook weinig zin, maar leuk is het wel want vanaf 9-1 gaan er steeds meer lijntjes de goede kant op 🙂

  • Ab schreef:

   Hey @SvenE, mss heb je me bericht nog gelezen omtrent stratosfeer die volledig zwak wordt berekent na 7/8jan. Want hij warmt flink op en dreigt te splitten op hoogte!!. Nou betekent dat nog niet dat we direct winterweer krijgen aan grond. Want die warmte op hoogte heeft ff tijd nodig om door te dringen tot lagere hoogtes zoals de troposfeer (500hpa vlak 5 km hoogte) En mocht het echt gebeuren zou dat weer “wilde”winterse kaarten opleveren voor Europa (oa de LL) En op die EC pluim die je post zie je al voor na 10jan “wilde”lijntjes opduiken. Die hebben kennelijk al de opwarming op de stratosfeer hoogte in de pocket en laten het effect al gauw zien aan de grond 😉
   Maar zoals op de pluim nu te zien voorlopig kansloos vwb winterweer, maar kan zo veranderen binnen no time 😉 Ik hou de moed er nog in 🙂

 7. Filzmooser schreef:

  @ ronaldo dat biertje staat….sneeuwt lekker door overigens..

 8. Ziet er prima uit voor de Alpen noordkant, wat een verschil met vorige winter toen er nauwelijks berichten verschenen over sneeuwval aan de noordkant.
  Telkens opnieuw viel de zuidkant in de prijzen. Noordkant was dan ook huilen met de pet op.
  Te warm, te zonnig en te weinig sneeuw.

  Deze mooie foto kwam ik nog op Facebook tegen, vanochtend ergens in de Alpen :

 9. Leo schreef:

  En via “onze” Jeroen (Elferink) – Is hij door jou zelf Jeroen, volgens mij wel?

 10. Heerlijk, lekker koud zeg ! Iemand ooit ter plekke geweest ?

 11. Jesse schreef:

  @Leo, volgens mij begreep ik van je dat de baan in Ammerstol niet open was, maar in Ammerstol hebben ze heel de zondag op de schaatst gestaan. …

 12. Maurice schreef:

  Zou er in het volgende bericht ook naar Winterberg gekeken kunnen worden?

  • SvenE schreef:

   Wat wil je precies weten? Vandaag of morgen nog een verdwaalde vlok sneeuw, maar nieuwjaarsdag wordt echt kaiserwetter! Vanaf 2-1 weer intensiverende neerslag. Dat is afhankelijk van de temperatuur sneeuw, natte sneeuw of zelfs regen. De temperatuur tot 7-1 schommelt rond het vriespunt om daarna verder te stijgen. Echter op het moment is niks zeker! Een beetje mwah gevoel dus, waarschijnlijk niet koud genoeg voor de sneeuwkanonnen op enkele nachten na.

 13. Roland Bodegraven schreef:

  Zo dan!!! Zaterdag en zondag bakken sneeuw voor het Arlberggebied. Laat maar komen, want 15 januari sta ik daar weer op de latten en 17 januari doe ik weer mee aan Der Weisse Ring de wedstrijd.

 14. Dan schreef:

  goeiemorgen
  in dit model zien we hogedruk connectie ontstaan azoren hoog met groenland hoog waarna het op gaat schuiven naar scandinavie http://s23.postimg.org/q2icro9rf/15010418_3000.gif of dit de winterkou terug brengt… ik heb geen idee.

 15. Eric schreef:

  Vannacht weer sneeuw gevallen in het Brixental. Er komt vandaag nog veel meer sneeuw aan. Verwachting is dat de sneeuw zich in de loopo vd dag gaat intensiveren…nou laat maar vallen.

  @stefan-kaptein heeft weer de schep gehanteerd en zie hem ook spontaan op me aflopen. Waarschijnlijk om bij mij te gaan scheppen.

  http://plaatjesdump.nl/upload/ea1361aa04bbab396169f47d9527041e.jpg

  Nog meer plaatjes
  http://plaatjesdump.nl/upload/5b40df2c2194a7cec35a14842fe8e2cc.jpg

  http://plaatjesdump.nl/upload/065934f687e49b85f39593beecfa2c06.jpg

 16. Jochem schreef:

  Vraagje… ik lees dit:

  De oostelijke Alpen lijken spekkoper in dat geval. Hoe meer naar het oosten, hoe hoger de sneeuwgrens, en hoe verder de neerslag afneemt, naar het zich nu laat aanzien. Dat houden we dus in de gaten.

  Maar, als de Oostelijke Alpen spekkoper zijn, dan zou ik juist verwachten dat hoe verder naar het oosten, hoe LAGER de sneeuwgrens?? Bedoelde je misschien te zeggen: hoe verder naar het westen hoe hoger de sneeuwgrens, en hoe verder de neerslag afneemt?

  En nog iets voor @Jannes: ik krijg de laatste dagen wel erg vaak de melding dat de server ‘even druk is’…

 17. Hajo schreef:

  Goedemorgen allemaal! Met enige vertraging is het ochtendbericht er… https://www.wintersportweerman.nl/2014/12/30/51904/vraag-aan-iedereen-is-de-klaagmuur-sneeuwgebrek-noordkant-gesloten/ … daar weer verder ajb…

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.