lagrave1810
De verse sneeuw is weer gesmolten en weg geregend. Overal? Nee, hoog in de Franse bergen houdt het nog aardig stand vooral omdat het er niet geregend heeft. Hierboven La Grave in Isère. Het is duidelijk: er ligt nog lang niet genoeg om te skiën. Maar het plaatje is mooi.

aussois1810

Idem in Aussois in de Maurienne. En waar gras groeit kun je altijd skiën – zeker op brede poederbakken. Maar toch liever nog een metertje erbij.

krul

De kaart hierboven toont de huidige weersituatie met een Scandihoog met een depressiekrul rond een koudebel aan de noordkant van de Alpen. Vooral donderdag en vrijdag gaat het hieruit met een sneeuwgrens ruim onder 1000m sneeuwen. Denk aan 15cm op 2000m. Op 3000m kan er in totaal vanaf morgen ruim 30cm vallen.

nachtopdonderdag

Nacht op donderdag

vrijdagavond

Vrijdagavond

vrijdagochtend

Zwitserland vrijdagochtend

zondagsneeuw

Van de sneeuw aan de noordkant gaan we naadloos over naar de volgende push in het weekeinde als een warmtefront de Franse bergen treft. De sneeuwgrens schiet natuurlijk omhoog richting 2500m.

soelden

Zondag zullen de mannen in Sölden met de wereldbeker geen fraai weer hebben: dikke natte sneeuw. Vanaf de zuidkant zal de sneeuw er doorzetten. Zaterdag is het bewolkt maar zal het amper sneeuwen. Dan dus voor de buis voor de dames! Hierrr het programma.  We frissen even de namen van de toppers op met de top10’s van vorig jaar…

schermafdruk-2016-10-18-09-59-55 schermafdruk-2016-10-18-09-59-40

O ja… enne in de Lage Landen is de regen terug en hoe!

schermafdruk-2016-10-18-10-01-42

Zoals het er nu naar uit ziet hebben we mazzel met het weekeinde… het blijft droog! 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.