lagrave1810
De verse sneeuw is weer gesmolten en weg geregend. Overal? Nee, hoog in de Franse bergen houdt het nog aardig stand vooral omdat het er niet geregend heeft. Hierboven La Grave in Isère. Het is duidelijk: er ligt nog lang niet genoeg om te skiën. Maar het plaatje is mooi.

aussois1810

Idem in Aussois in de Maurienne. En waar gras groeit kun je altijd skiën – zeker op brede poederbakken. Maar toch liever nog een metertje erbij.

krul

De kaart hierboven toont de huidige weersituatie met een Scandihoog met een depressiekrul rond een koudebel aan de noordkant van de Alpen. Vooral donderdag en vrijdag gaat het hieruit met een sneeuwgrens ruim onder 1000m sneeuwen. Denk aan 15cm op 2000m. Op 3000m kan er in totaal vanaf morgen ruim 30cm vallen.

nachtopdonderdag

Nacht op donderdag

vrijdagavond

Vrijdagavond

vrijdagochtend

Zwitserland vrijdagochtend

zondagsneeuw

Van de sneeuw aan de noordkant gaan we naadloos over naar de volgende push in het weekeinde als een warmtefront de Franse bergen treft. De sneeuwgrens schiet natuurlijk omhoog richting 2500m.

soelden

Zondag zullen de mannen in Sölden met de wereldbeker geen fraai weer hebben: dikke natte sneeuw. Vanaf de zuidkant zal de sneeuw er doorzetten. Zaterdag is het bewolkt maar zal het amper sneeuwen. Dan dus voor de buis voor de dames! Hierrr het programma.  We frissen even de namen van de toppers op met de top10’s van vorig jaar…

schermafdruk-2016-10-18-09-59-55 schermafdruk-2016-10-18-09-59-40

O ja… enne in de Lage Landen is de regen terug en hoe!

schermafdruk-2016-10-18-10-01-42

Zoals het er nu naar uit ziet hebben we mazzel met het weekeinde… het blijft droog! 😉


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.