Toegegeven ik spendeer mijn dagen het liefst op de piste, maar wintersporters zijn meer en meer op zoek naar nevenactiviteiten. In Montafon kan je hier perfect voor terecht, zelf in combinatie met een voormiddag op de pistes. Blijf zeker lezen en kom te weten welke activiteiten echte aanraders zijn en welke perfect is voor jou! Ontdek hier jouw topactiviteit voor dit seizoen.

Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenen worden al eeuwen gebruikt, de smokkelaars geraakten zo in Zwitserland en meer en meer begint dit terug aan populariteit te winnen. Vandaag moet je natuurlijk niet gaan smokkelen, maar je kan wel de pracht en rust van de natuur opzoeken dankzij deze schoenen. Neem deel aan de “Hike & Mine” toer in Bartholomäberg deze winter. De gids Erich Fritz neemt je mee op een fabelachtige reis door de geschiedenis van de St. Anna mijn. Een andere optie is een nachtelijke wandeling in de Golm. Met sneeuwschoenen naar boven en via de kabelbaan over het meer naar beneden. Avontuurlijk en perfect na een dagje op de latten, een echte aanrader! Ook in Gargellen kan je terecht voor een voormiddag op sneeuwschoenen, sportief aangelegd en wil je eens iets anders proberen ga dan voor deze topper!

gargellen2

Als eerste op de piste!

Toch liever op de pistes tijdens je wintersport? Probeer dan zeker de HochJoch Totale mee te nemen. Om 7H20 kan je op woensdag met de Grasjoch naar boven in St Gallenkirch. Ondek de langste afdaling in Voralberg terwijl anderen nog in bed liggen. Geniet van een zonsopkomst, perfecte pistes en daarna van een heerlijk ontbijt in het Kapellrestaurant. Ben je een echte liefhebber van deze berg, dan is dit jouw topactiviteit!

De topactiviteit voor de avonturiers

Gebeten door avontuur, vind je gewone pistes maar saai, ga dan zeker richting Montafon. Montafon is niet alleen een familie-bestemming, ook voor waaghalzen is dit “the place to be”. Off piste of gewoon toerskiën het kan hier allemaal. Ook al heb je geen ervaring, hier kan je professionele begeleiding krijgen. De grootste uitdaging die je hier kan vinden is richting Zwitserland en terug. Deze Madrisa-tour duurt maar liefst 7 uur en bevat hoogtes boven 3000 meter.

haute-route-montafon

Rijden met de pistenbully

Wil je weten hoe de pistes van Montafon worden geprepareerd en wil je dit ook zelf proberen. Boek dan jouw afspraak bij de Silvretta Montafon. Probeer zelf met dit 490 pk monster de pistes op te knallen of rij gewoon mee. Lijkt dit jouw topactiviteit? Je kan dagelijks reserveren!

pistenbully_fahren

Al deze foto’s zijn afkomstig van de Montafon website, waar je ook meer details kan terug vinden van al deze activiteiten.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!