Een kleine update uit Nieuw-Zeeland is wel op zijn plaats als ik zie dat er op de top van de Mt Hutt momenteel 345 cm sneeuw ligt. Jawel, 3 meter en 45 cm. Koekoek. Met man en macht zijn ze daar nog bezig om de wegen sneeuwvrij te krijgen en de pistes wintersport klaar te maken. Er is zoveel sneeuw gevallen dat het gebied nog niet open is.

Belachelijk die groene lijn, zoveel sneeuw is er zo vroeg in het seizoen in geen jaren gevallen. Misschien hebben ze wel een record aan sneeuwval daar te pakken. Wie dat weet mag het zeggen.

[dc_slider slider=”18763″ captions=”true”]

Een rondje webcams laat zien dat er gretig gebruik is gemaakt van de verse sneeuw. Helaas is de beeldkwaliteit niet zo goed. Te zien is dat het weer behoorlijk opgeknapt is en de parkeerplaats staat goed vol.

Skigebied The Remarkables is wel geopend. Ook daar hebben ze een ruime hoeveelheid sneeuw op dit moment met 110 cm op de top. Niet zo extreem als op de Mt Hutt maar wel genoeg voor perfecte wintersportcondities lijkt me.
[dc_slider slider=”18775″ captions=”true”]
Fantastische foto’s uit The Remarkables. Als dat geen top seizoen gaat worden daar? Wij mogen er even van meegenieten.

Bron: The Remarkables, Facebook.en NZSki


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

59 reacties

Gesloten voor reacties.