De gondel naar de Schmittenhöhe staat stil sinds vandaag. Gisteren nog 2 hele mooie tandemvluchten gehad. Wel wat fris al. Het goede weer is nu ook voorbij en het is meteen tsjakka met een grote dump in de Alpen. En waar valt misschien het meest?

Nou, ga er maar aan staan. 80cm op de nu sneeuwvrije ondergrond rond de gletsjer van Kaprun. Het meeste valt in de nacht op zaterdag. Die ochtend zal het flink knallen want het lawinegevaar gaat groot zijn. Zaterdag nog slecht weer… en dan zondag: yummie! Op de kaart hierboven zie je dat het Kitzsteinhorn zowat het epicentrum vormt van de komende dump.

En nog gekker: zelfs op de Schmittenhöhe komt weer 30cm…. was al eens trouwens …. enkele weken terug.

Op de weerkaart zie je duidelijk dat er sprake is van een “sneeuwsandwich”: sneeuw aan beide kanten van de hoofdkam. Het Ober-Engadin (St. Moritz) in Zwitserland valt daardoor ook in de prijzen en dat gaat daar ook mooie plaatjes opleveren. genieten op de webcams dus en altijd toch weer verrast zijn waar uiteindelijk de meeste sneeuw valt. De timing is vrij goed voor de hogere skigebieden om al een basis te houden.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

carl · 4 november 2022 op 10:04

smullen vanmorgen die beelden 🙂

Hajo · 4 november 2022 op 12:21

Kitzsteinhorn

Hochkrimml

Gesloten voor reacties.