Wat een winter… Volgens mij kunnen we dit seizoen nu al het meest sneeuwrijke seizoen noemen in de Alpen van de afgelopen 5 jaar en dat terwijl het nog maar net begonnen is. Ik ben deze week met mijn gezin op bezoek bij ons partnergebied Filzmoos en wil jullie even op de hoogte brengen hoe fantastisch het is. Ik ga trouwens niet over de ins en outs van Filzmoos, daarvoor heeft onze kenner Ronaldo dit prachtige artikel geschreven.

IMG_2498

Eerste dag vanaf de Papageno piste, in de wolken de twee bergtoppen(links de iconische Bischofsmütze) waar tussenin Filzmoos ligt. Nu nog in de wolken, ik vond het wel wat hebben. De piste echt lekker nu en wat een ruimte en rust. Als ons iets opvalt aan het skiën hier is het dat je alle rust hebt. Met 17km piste kun je geen extreme tochten maken, maar door de rust kun je toch meters maken meters maken.

Die nacht der Ballone
Deze week staat in Filzmoos in het teken van luchtballonnen. Cescia schreef er dit leuke bericht over. Deze zondag was de aftrap en wij waren erbij. Helaas waaide het nèt die avond te hard om de ballonnen op te laten.

IMG_2546

Het resultaat was een gezellige boel op zijn Oostenrijks. Je kent het vast wel, lekker met bier, glühwein en wurst. Het hele dorp was 1 grote gezellige boel, zoals ik dat alleen hier ken. Aanrader dus!

Hoe is het nu?
Er lag toen we aankwamen al voldoende sneeuw, wel was dit ijs geworden door de regen en de vorst. Zeg dat er tot een meter lag, onderin een halve bovenin meer. Inmiddels sneeuwt het dik:

;

Gaat nog wel even door, heerlijk wandelen zometeen door die sneeuw. Hier geen regen, Filzmoos ligt ongeveer op 1000 meter, en ook geen extreme wind die het hele gebied plat legt. Dat is toch ideaal?

Vandaag zijn we met de paardenslee de bergen in geweest, aanrader waarover ik in een extra bericht meer zal vertellen. Voor nu wat plaatjes die laten zien hoe lekker het hier nu is:

IMG_2619

Hierboven de Bischofsmütze in volle glorie, prachtig hoe het dorpje ligt. Vandaag ben ik aan de voet hiervan geweest, waar je enorm veel (winter)wandelroutes hebt naar een paar authentieke restaurants.

IMG_2652

Na de sneeuw vanmorgen…

IMG_2685

Een van die restaurants in de bergen. Het eindpunt van onze paardenkar tocht waarover later meer. Plaatje toch met al die sneeuw en die spookachtige achtergrond!

Wie is er in, of heeft er plannen voor Filzmoos? Heb je tips? Heb je vragen? Vertel het hieronder 😉


Jannes

Verantwoordelijk voor de techniek van Wintersportweerman en gek op wintersport. Zo nu en dan een report vanuit de partnergebieden, maar vooral verantwoordelijk voor het up and running houden. Staat dan ook altijd open voor feedback of verbeteringen. jannes@wintersportweerman.nl

11 reacties

Gesloten voor reacties.