De eerste sneeuw is gevallen, de daken van de Alpen zijn wit! Tijd voor de eerste “Top 5” van het wintersport seizoen 2013/2014.

Hieronder volgt wat info en feiten over de steilste skipistes van de Alpen.

5. de “Langer zug” in Lech

Op nummer 5 van de  “top 5 steilste pistes”  vinden we een piste van de buiten categorie, met een hellingspercentage van maar liefst 142% . De “Langer Zug” in Lech (Oostenrijk) heeft het snelheids-record, deze staat op de naam van Harry Egger en staat op 248 km/u. Hier moet je toch wel een enorme dosis lef voor hebben, om deze piste te bedwingen.

langer zug

4. Harakiri in Mayrhofen

De “Harakiri” in Mayrhofen heeft een hellingspercentage van 78%, en staat bij ons op nummer 4 van de ” Steilste pistes van de Alpen”. Deze piste is vrij vertaald naar het Nederlands: De Zelfmoord Piste. Door de hoge hellingsgraad veranderd deze piste al gauw op de dag in een ijsbaan, waar je rustig bochtjes draaien wel kunt vergeten. Hij wordt geprepareerd met een speciale pistebully die verankerd word in de berg.

harikiri 

3. “De muur” in Avoriaz

In Avoriaz hebben we een piste genaamd:  “De Muur”. nummer 3 van de steilste pistes van de Alpen. Op zich als je in de lift er naar toe gaat kun je nog denken: “ooohh  dat valt wel mee”. Totdat je bovenaan staat, en het lijkt of je jezelf van een muur moet laten afstorten. Het eerste deel van de piste is wel zeer moeilijk te noemen. Blijf zeer goed om je heen kijken. Na de helft gehad te hebben word “De Muur” wat breder en “makkelijker”.

2. Manfred pranger in Steinach am Brenner

De steilste geprepareerde piste van Oostenrijk mag in dit rijtje niet ontbreken. Het is de Manfred pranger in Steinach am Brenner. Op nummer 2 van ” steilste pistes van de Alpen”. Deze piste heeft een hellingsgraad van 102%. Zorg dat je goed geslepen ski’s onder je schoenen hebt zitten, want de kanten heb je echt nodig mocht je hier ooit vanaf gaan. Met een speciale lier die een pistebully kan tillen wordt deze piste geprepareerd.

Manfred-pranger 

1. Le Tunnel in L’Alpe d’Huez

En als laatste, maar op Nummer 1 in ons rijtje van angstaanjagende pistes staat toch wel “De Tunnel” Le Tunnel in L’Alpe d’Huez. Als je hier opeens een donkere tunnel in skiet, moet je weten dat er bijna geen weg meer terug is. Mama kan je niet helpen, dit moet je alleen doen. Zodra je De Tunnel uit bent komt je in fel zonlicht en denk je alleen nog maar “Allemachtig..Neeeee”. Zelfs de meest ervaren skiër neemt hier wel even een minuutje rust voordat hij hier vanaf gaat. Voor je het weet ben je beneden en is je hartslag na een half uurtje weer normaal.

detunnel

Zelf proberen??

Zorg ervoor dat je ervaren bent. Deze bovenstaande pistes zijn alleen voor zeer ervaren skiërs. Draag altijd een helm en denk eraan dat er heleboel gevaren zijn mocht je dit toch gaan ondernemen.

Als een Beginnende wintersporter zijn bovenstaande pistes ten zeerste af te raden.

Like en Share dit bericht om andere wintersport liefhebbers te informeren;-) 

Volg ons op Twitter: @WintersportMM , @Weermanhajo


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

19 reacties

Gesloten voor reacties.