Na de enorme sneeuwval van vorige week zijn de webcams in Oostenrijk ronduit spectaculair. Meters sneeuw daalden neer tot in de dorpen en er komt zelfs nog meer aan. Voor nu hebben wij voor jullie de 10 meest sneeuwrijke webcams op een rijtje gezet!

10. Seefeld

De kerstmarkt is even gesloten want de hutjes zouden bijna instorten onder de enorme lading sneeuw.

 

9. Furkajoch

Deze meetlat in de provincie Vorarlberg is een bekende van ons, bekend schneeloch daar. In een week kwam daar bijna anderhalve meter sneeuw bij!

 

8. Berchtesgaden

Om deze te snappen had je ook het beeld van vorige week nodig. Toen had je nog mooi uitzicht, nu is de webcam compleet ingesneeuwd!

 

7. Obertauern 

Dit supersneeuwzekere skidorp kon natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Als ze de binnenplaats van dit hotel niet af en toe sneeuwvrij hadden gemaakt zou de eerste verdieping waarschijnlijk verdwenen zijn.

 

6. Filzmoos

In dit leuke dorp in Ski Amade bezwijken de daken bijna onder de sneeuwval, daklawines zijn ook niet uitgesloten. Pas dus op als je over straat loopt, zoveel sneeuw is best zwaar.

 

5. Zauchensee

Om de hoek bij Obertauern verdwijnen niet alleen auto’s uit beeld maar bijna zelfs complete gebouwen. Hier vielen ze zeker in de prijzen afgelopen week.

 

4. Mühlbach am Hochkönig

Al langer duidelijk was dat dit een van de toppers zou zijn. Speeltoestellen en kleine hutjes zijn compleet verdwenen. Zou hier 2 meter verse sneeuw liggen?

 

3. Winklmoosalm

Hier hoef je niet meer aan te komen met een sneeuwschep, alleen met een bulldozer kunnen ze de sneeuw hier nog verplaatsen. Notabene een Duits plaatsje in de top 3.

 

2. Loser

Gister hebben we er zelfs een apart artikel aan gewijd, in Loser is het absoluut los gegaan. Ze tikken hier een sneeuwhoogte van maarliefst 4 meter aan! Niet zo gek dat deze lift bijna helemaal verdwenen is…

 

1. Zell am See

Bovenop de Sonnkogel in Zell am See staat wat ons betreft de aller-sneeuwrijkste webcam. Dat hutje rechts heeft ruim 2 meter sneeuw op z’n dak liggen, dat is onwerkelijk. Gehele bomen verdwijnen en ergens was ook nog een uitkijkplatform. Terechte winnaar of heb jij nog spectaculairdere webcams gevonden?


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

14 reacties

Gesloten voor reacties.