Toosten op 1 januari

Naar goede gewoonte zat ik en mijn vriend Dennis ook tijdens deze feestdagen in het Montafon. Een beetje gek om zonder kinderen tijdens de drukste periode van het jaar gaan te wintersporten. Helaas zitten wij vast aan deze vakantie. Met enkele tips en tricks maakten wij van deze drukke periode toch een winner. Toosten op het nieuwe jaar deden wij dit jaar in de nieuwe wijnbar “Vinnova” in de Nova Stoba. 

Toosten op het nieuwe jaar

Die ellendige lange files hebben we gelukkig vermeden, wij kwamen namelijk van Kitzbühel recht naar Montafon. De eerste zaterdag was het vooral mooi weer en dus een beetje druk op de piste, stiekem dacht ik al “oooh hemel dit komt niet goed”. Gelukkig zijn alle pistes open en kan de drukte verspreid worden over de ganse berg. Een andere tip is om voor de drukte op de pistes te staan. De meeste gaan pas om 9 uur of 10 uur naar boven, wij gaan dus netjes elke avond vroeg naar bed.
Dit jaar heb ik voor het eerst middernacht gehaald, ik lag wel om kwart na 12 in mijn bed :-), maar ik heb toch nog even naar het vuurwerk zitten kijken. Oostenrijkers weten wel wat knallen is! Ongelooflijk wat er daar in de lucht gaat. De wekker zet ik om 7H00, want 1 januari is een winner op de pistes! Geen kat, lege gondels en …. een heerlijke laag verse sneeuw op de pistes! Knallen… geef nu toe, daar kan geen enkele kater tegenop.

Toosten op 1 januari

Montafon

Toosten in de Vinnova

Na een topdag trekken wij richting de Nova Stoba, die nieuwe wijnbar willen wij wel even ontdekken. Geen betere plaats om te klinken op het nieuwe jaar. Het prachtige Vinnova is een pareltje, architectuur om bij weg te dromen, een uitzicht op de bergen en het eten is overheerlijk! Het belangrijkste in een wijnbar blijft natuurlijk de wijn. Je vindt hier een aanbod van Zwitserse, Oostenrijkse en Italiaanse wijnen. Vergeet die typische huiswijntjes, hier proef je de kwaliteit. De bediening is gemoedelijk, we krijgen de nodige uitleg voor we een keuze maken en we genieten van Oostenrijkse sekt en wijn. Streekproducten, daar ben ik zo’n fan van. Ben je op zoek naar een kwalitatief moment van rust, ga dan even richting de Vinnova. Probeer een heerlijk wijntje, eet er iets kleins bij en kijk je ogen uit!

Toosten in Vinnova

Toosten in Vinnova

Ben je op zoek naar meer informatie over de Vinnova klik dan even hier. Ben je er al geweest? Wat vond jij van deze nieuwste aanwinst in het Montafon?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.