De overwinning van Anna van der Breggen hadden we al op zak als Nederlanders en misschien zijn de Vlamingen ook een beetje trots. Vanochtend stond ik in het pittoreske Mariastein in de Kitzbüheler Alpen langs de lijn en zag ik alle wielerhelden langskomen. Tom Dumoulin ging zeker voor de winst maar had natuurlijk al de zilveren tijdrit in de benen.

Hierboven zie je mijn filmpje langs de lijn. Helaas was m’n GoPro niet opgeladen. Dus zijn de beelden wat korrelig. Het was indrukwekkende de koningen van de fiets langs te zien komen. Die hebben geen eBike nodig. Helemaal achteraan bungelde een iel mannetje uit Hongkong.

Als weersite hebben we regelmatig gekeken naar het weer tijdens dit vlammende sportevenement. Eerst zou er sneeuw komen…. toen werd het bakken met regen in het openingsweekeinde. daarna kwam het mooie niet al te warme weer terug. En vandaag was het zelfs zeer aangenaam. Zonnig en koel. Amper wind. Dus werd de Höll alleen vanwege de 28% de hel waar Dumoulin niet helemaal mee kon komen maar vervolgens op magistrale wijze weer aanhaakte bij de drie die uiteindelijk toch het hele podium zouden pakken. En nu komt de sneeuw! Morgen en overmorgen zul je het zien. Weergoden bedankt voor de medewerking! En Innsbruck is vanaf nu gewoon wielerstad! Kom me volgende zomer eens opzoeken… gaan we samen de Höll fietsen!

Categorieën: Innsbruck

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.