sicilie2210

De tag #waarismijnauto gebruiken we normaal als de foto’s van grote sneeuwdumps binnenkomen. Vanochtend moeten we hem even toepassen op Sicilië. Terwijl je zou denken dat de herfst tropische stortbuien in Europa onmogelijk maakt, was het gisteren toch weer raak! Na de Côte d’Azur, Corsica, Sicilië en de kusten die ik nog vergeten ben (vul aan in de reacties!) was het nu weer raak op Sicilië.

sicilie2210b

Leuke hagelstenen erbij!

sicilie2210c

Rotsbrokjes!

sicilie2210d

Beetje water! Dat had de brand in het splinternieuwe dalstation van Nauders zo geblust!

sicilie2210e

Leuk uitgaan zo! Wie kent onderstaande vakantieadressen met het aantal millimeters dat gisteren neerdaalde:

  • Acireale: 375 mm
  • Canalicchio (CT): 220 mm
  • Trappeto (CT): 205 mm
  • Valverde (CT): 205 mm
  • Acitrezza (CT): 150 mm
  • Calatabiano (CT): 185 mm

Vandaag regent het nog flink door waardoor de 400mm wel eens gehaald zou kunnen worden. Gekkenwerk! En een inkoppertje voor weermannen in de aanloop naar Parijs om steeds extremer weer te benadrukken. Het valt me zelfs op dat men zeer matig is met dergelijke tendentieuze berichtgeving. Is men voorzichtiger geworden?

komendedagen

En zo trekt het noodweer de komende dagen verder. Antalya krijgt er nog even van langs! En nu snel verder met een winters weerbericht! 😉

Categorieën: Italië

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.