sicilie2210

De tag #waarismijnauto gebruiken we normaal als de foto’s van grote sneeuwdumps binnenkomen. Vanochtend moeten we hem even toepassen op Sicilië. Terwijl je zou denken dat de herfst tropische stortbuien in Europa onmogelijk maakt, was het gisteren toch weer raak! Na de Côte d’Azur, Corsica, Sicilië en de kusten die ik nog vergeten ben (vul aan in de reacties!) was het nu weer raak op Sicilië.

sicilie2210b

Leuke hagelstenen erbij!

sicilie2210c

Rotsbrokjes!

sicilie2210d

Beetje water! Dat had de brand in het splinternieuwe dalstation van Nauders zo geblust!

sicilie2210e

Leuk uitgaan zo! Wie kent onderstaande vakantieadressen met het aantal millimeters dat gisteren neerdaalde:

  • Acireale: 375 mm
  • Canalicchio (CT): 220 mm
  • Trappeto (CT): 205 mm
  • Valverde (CT): 205 mm
  • Acitrezza (CT): 150 mm
  • Calatabiano (CT): 185 mm

Vandaag regent het nog flink door waardoor de 400mm wel eens gehaald zou kunnen worden. Gekkenwerk! En een inkoppertje voor weermannen in de aanloop naar Parijs om steeds extremer weer te benadrukken. Het valt me zelfs op dat men zeer matig is met dergelijke tendentieuze berichtgeving. Is men voorzichtiger geworden?

komendedagen

En zo trekt het noodweer de komende dagen verder. Antalya krijgt er nog even van langs! En nu snel verder met een winters weerbericht! 😉

Categorieën: Italië

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.