alpenkette1112

De zon komt op achter de Alpenketen. De webcam even ten zuiden van München kijkt het gebergte vragend aan en wij ook. Komt er nog sneeuw? Wordt het een witte kerst of een kunstsneeuwkerst?

kitz1112

Want met die kunstsneeuw zit het echt wel goed! Zie hierboven Roger in Katschberg in Kärnten.

meribel-panoramic-webcam1112

Méribel – Les Trois Vallées

Ceascia en Dennis zitten in Meeribel in de Trois Vallées. Voor het eerst van hun leven niet in Oostenrijk. Zelf zit ik op de Arlberg. Super kunstsneeuw. Boven alles wit en in het dal berijpte weilanden waar de pistes tussendoor lopen.

Ik kijk met smart uit naar een beetje sneeuw in Kleinwalsertal zodat we tenminste een witte kerstvakantie hebben. Vanochtend staat dat op de kaarten voor 21 en 22 december. Dode mus?

typischekaart

Ik geloof er wel een beetje in. Want we gaan echt toe naar een groot koud winters hogedrukgebied zoals je hierboven op de kaart ziet. Omdat dat zo lang aanhoudt zijn er op zeker moment ook momenten dat er toch een oplossend frontje doorheen prikt. Hierboven zie je dat voor 22 december. Ik durf te stellen dat het gek zou zijn als het niet een keer 5cm sneeuwt voor kerst in de Alpen. Ook in het laagland zou dat kunnen gebeuren.

sneeuwdamascus600m

Sneeuw in Damascus

Als het in Damascus al kan dan moet het ook bij ons kunnen!

fra-ens1112

Franse Alpen

Ook in de Franse Alpen die sneeuwkansjes vanaf 19 december. Je ziet aan de temperaturen ’s nachts dat eindeloos kunstsneeuw maken geen enkel pronbleem is.

nederland1112

Nederland

Zie eens aan voor Nederland vanochtend! Hoofdrun strak beneden. Schaatsen met kerst omdat we dan al 8 dagen nachtvorst hebben? Afwachten. Nergens op rekenen. Kan het alleen meevallen. Vanaf 20 december ook sneeuwkansjes. Dat zou als het op de 24e gebeurt dan zo maar met hakken over sloot een witte kerst in de Bennelux kunnen opleveren.

chicago1112

Chicago

Tja, met het wintergeweld in Amerika maken wij even pas op de plaats! Komt echt wel goed…

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

54 reacties

Gesloten voor reacties.