Obertauern is een van die extreem hoog gelegen skidorpen waar het altijd sneeuwt ook als het in “normale” skidorpen regent. bedenkt dat meteorologisch 1800m in oostelijk Oostenrijk nog veel sneeuwzekerder is dan de 2350m van Val Thorens dat meer aan een gematigd zeeklimaat blootstaat. Maar de huidige openeingsweek (Obvertauern is al open sinds 20 november) is bizar mooi en bizar koudddd.

obertauern

Vandaag niet warmer dan -11°C middagtemperatuur (zie prognose). En de plaatjes zijn van de facebookpagina van Obertauern waar je volop meegeniet van die eerste dagen van het seizoen.

obertauern2711

Zie ook weer die door de wind uitgefreesde sneeuw. Dit wijst wederom op sterk verhoogd lawinegevaar. Lees het na op lawine.salzburg.at. We zitten alweer op lawinegevaar niveau 3!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.