Tobogganing in Val Gardena

Tobogganing, rodelen of sleeën het is een leuke afwisseling voor de ganse familie tijdens een wintersportvakantie. Je kan bijna zeggen dat elk wintersportgebied tegenwoordig wel een leuk parcours voorziet om jezelf uit te leven op de slee! En ja hoor ik doe het ook graag! 

Tobogganing in Val Gardena

Je kan in partnergebied Val Gardena op verschillende plaatsen terecht voor een ritje op de slee. Van het station Ortisei- Rasciesa kan je 6 kilometer naar beneden sleeën gedurende de dag. Daarnaast kan je ook terecht op Alpe di Siusi voor verschillende rondjes. Op beide plaatjes kan je ook gaan sleeën in de avond. Zo kan je op een leuke manier het winterse landschap ontdekken na de openingsuren van de pistes.
Op Alpe di Siusi kan je dagelijks (mits reservering) om 19H00 naar boven. Dit gebeurt met de sneeuwscooter of skidoo. Bovenaan wacht je een heerlijk diner en dan knal je met het sleetje vanop 2000 meter terug naar beneden. Hoofdlampje op en gaan. Je arriveert rond 23H30 terug.

Tobogganing in Val Gardena

Wil je het nog uitgebreider dan kan je zelf een hele dag gaan sleeën! Om 9h30 vertrek je omhoog. Je wandelt doorheen het winterse landschap en daarna ga ja over wandelwegen naar beneden. Heb je interesse in deze activiteit, dan vind je hier meer informatie. Sleeën in Val Gardena staat garant aan prachtige uitzichten over de Dolomieten.

Tobogganing Alpe di Suisi

Wat je zeker niet mag vergeten tijdens het sleeën is een bril (goggle) omdat je door de wind en opspattende sneeuw wel eens traanogen kan krijgen. Daarnaast zij warme kledij en een stevige paar schoenen een absolute must. Voor de veiligheid zet je ook best jouw helm op.

Als je dit jaar op wintersportvakantie bent moet je zeker een avondje gaan rodelen. Het is leuk voor jong en oud. Vaak is het nog goedkoop en je gaat gegarandeerd lachen!

Wie van jullie is al eens gaan sleeën?


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!