Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Tja wat moeten we samen doen met de pan-Europese “Hellweek”?

check ook eens

33 Reacties

 1. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  weer een duidelijke omschrijving Hajo.
  De sneeuw in de LL zal nog wel een tijd weg blijven.
  De regen is natuurlijk wel goed, maar je kan er zo moeilijk mee met de Drone de lucht in 🙁
  Dan liever vriezend weer met sneeuw en blauwe luchten.

  Mooi dat de alpen weer gaan insneeuwen. Ziet er nu allemaal triest uit.

  Gr vanuit een tropisch warm Luyksgestel 12.0C op 3 december.

  Marcel
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 2. Hans schreef:

  Terwijl GFS06 sneeuw naar de Alpen brengt, het BritsHoog ietwat naar het oosten opschuift lees ik jouw bericht.
  Lekker geschreven en ja wat meteofiction wel niet kan doen…… Wat zou het mooi zijn als “men” in Katowice bibbert van de kou t.z.t……

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Gf6 loopt lekker hoor,het hoog neemt een betere positie in,hierdoor ll en Alpen nog kouder op 240h

  • Hjs schreef:

   Polen 80% van de energie uit kolen, nederland ook nog 30%.

   En kou? Voorlopig gaat ook dec. weer een warme maand worden. Eerste decade gaat zoveel voorsprong opbouwen dat het alweer bijna in de tas zit.

   • Eduard schreef:

    En wij hier maar de nummer 1 van de klas willen zijn en straks dik betalen voor het milieu, terwijl andere landen er schijt aan hebben.
    We zijn gewoon een melkkoe en de meesten vinden dat nog lekker ook.
    Belachelijk dat ieder land mag blijven vervuilen en wij straks moeten veranderen. Heeft toch geen enkel effect op het milieu dan? Gewoon de mensen klein houden, stel dat ze teveel geld verdienen en onafhankelijk kunnen zijn.

    • Hjs schreef:

     Voor wie zijn wij een melkkoe? Das nergens voor nu de centrale banken volop geld creeeren met hun rentepolitiek.
     Wat mij betreft bereiden we ons voor op de verandering. Met naief links en asociaal rechts overal aan de touwtjes zie ik dat echter niet gebeuren.
     Het enige dat mogelijk helpt is een versnelling van de trend. Meer overstromingen, meer branden etc.
     Voorlopig gebeurt er niks.

     • Eduard schreef:

      Ook daar is niet genoeg data voor toch. Net als de temperaturen.
      Waren er vroeger ook geen overstromingen of branden etc?
      9 miljard monden voeden elke dag en omdat men nooit tevreden is vergt men steeds meer van onze planeet.
      We zijn toch zo slim als mens? Maar samenwerken is al moeilijk op deze planeet.
      Ieder voor zich. Grenzen hebben en alles toeeigenen wat je maar kunt.
      Nee, deze wereld zal ten ondergaan aan hebzucht en nationalisme. Maar altijd zal er iemand beter aan worden. In goede en in slechte tijden……;-)

 3. Filzmooser schreef:

  GFS 06 is qua temperatuur een geschenk uit de hemel en nu maar hopen dat het doorzet naar mooie sneeuwmomenten, maar zoals Stefan Kaptein aangeeft, die verdomde warme lijntjes……

  • maarten schreef:

   Zelfs al waren het allemaal ijskoude lijntjes. Op deze termijn is de kans dat het dan niet doorgaat nog steeds groot. Het is natuurlijk wel leuk om lekker te turen naar mooie kaarten en het enthousiasme is hier geweldig. Maar voorlopig is het nog steeds te warm voor de tijd van het jaar en het is maar de vraag of hier snel verandering in komt. Voor de alpen komt het nu wel in binnen een betrouwbare termijn wat betreft de sneeuw.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Over dat ‘ te warm voor de tijd van het jaar’:
    Bedenk je dan wel dat daar alle weertypes/situaties van de afgelopen tig jaar bij elkaar zijn genomen en zijn gemiddeld dus ook de jaren waar ijzig koude winden de dienst uitmaakten en er zich wellicht andere luchtdrukconstelaties voordeden.
    Simpel gezegd: hoeveel graden zou het vandaag 50 jaar geleden zijn geweest als zich toen exact dezelfde luchtdrukverdeling met exact dezelfde voorgeschiedenis en nog talloze variabelen (zeewatertemp, windkracht, bewolkingsgraad, weersituaties elders ter wereld….,…) die precies hetzelfde waren als nu zich nu hadden voorgedaan..
    Ondoenlijk.. een veel te korte meetreeks.. en volgens mij nog nooit uitgerekend met de computers van nu..

    Flauw misschien maar volgens mij per definitie appels met peren vergelijken..

    • kristof schreef:

     Mensen 2010 al vergeten ik niet ijskegels hangen nog aan me neus.

    • Roy schreef:

     Inderdaad Asten. Wordt teveel nadruk opgelegd laatste jaren. Als een maand te warm is staat het in de krant. Zelfs dagrecords halen tegenwoordig de koppen terwijl het op dit moment niets meer dan een constatering is. Het is het opsparen van informatie waar we over honderden jaren pas wat meer aan hebben. We laten ons de kop helemaal gek maken door alle info die we in ons gezicht gedrukt krijgen. Waarom ik (net als Hajo) bijna geen tv kijk? Nou… Gisterenavond nog op het NOS journaal, zwarte piet hoeft niet meer zwart te zijn volgens de bevolking. Ik erger me groen en geel aan dit soort berichtgeving. Het voelt mij alleen al alsof dat zogenaamde onderzoekje onder 50 mensen in de Bijlmer is gedaan maar ja intussen hebben ze alweer een schaapje gewonnen die met de kudde mee loopt. Ik roep de NOS op om te stoppen met deze (trekjes van propaganda) vorm van nieuws. Leuk nieuws is geen nieuws meer helaas.
     Miljoenen mensen willen veel liever horen dat er volgende week veel sneeuw wordt verwacht in de Alpen. Begin het 20.00 journaal dan met DAT te vertellen zodat mensen zich bijvoorbeeld kunnen voorbereiden met oa. alvast slotontdooier in de schuur te zoeken en de winterbanden eronder te leggen ipv weeeer te beginnen over zwarte piet en wel 3 dagen voor sinterklaas. Zucht… 🙁

     • maarten schreef:

      Mwah, volgens mij beginnen ook diverse media te roeptoeteren dat het koud wordt/is als de temperatuur maar iets onder normaal is. De Media is gewoon op zoek naar sensatie en klimaat/weersverwachting/zwarte pieten discussie/Johan Derksen en zijn zogenaamde homofobie zijn daar een onderdeel van. Zie de telegraaf wat bij elke ramp op zoek is naar een sensationeel ooggetuige verslag etc. Soort Hart van Nederland.

      We doen daar met z’n allen aan (dus ook ik) mee en iedereen heeft daar zijn eigen wijze van. Deze site laat vaak een tegengeluid horen over de klimaatopwarming en ik weet zo langzamerhand niet meer wat ik moet geloven. Niet alleen over klimaat, maar ook over internationale betrekkingen. Het lijkt wel of er achter elk nieuwsbericht er een verscholen belang zit. Een heel zorgwekkende ontwikkeling als je het mij vraagt.

     • Hans schreef:

      Kijk ook weinig tv. Wel als ik ‘s even flink wil lachen kijk ik
      naar……..jawel, het weerbericht! Grote vriend R.v.d.Berg bij rtl4 gisterenavond vertelde met een grote smile op z’n gezicht dat er weer een warmterecord was gevestigd etc. Dacht bij mezelf: zou hij ook nog iets gaan zeggen (lees:durven) over het weer vanaf/na het weekend?
      Jazeker! Hij liet een pluim zien en zei daarbij iets in de trant van…”misschien eventjes een paar daagjes winter”…….
      Dat dan weer wel 😉

 4. kristof schreef:

  Super mooie kaarten winter in LL gisteren gelezen hier in de reacties ,super laat die monster winter maar komen.En de sneeuw

 5. Hans schreef:

  GFSPara ook binnen, ff gauw bekeken maar wat zitten daar mooie momenten bij, LL onderlangs en Genualaag aan het eind van de rit wat sneeuw zou opleveren in LL.
  Eerst de sneeuw voor de Alpen maar eens binnenharken!

 6. eri schreef:

  gfs06 para vind ik toch “wat tegenvallen” lijkt bijna altijd zo dat als er warmte is het met bakken de lucht uitvalt en als het kouder wordt dan valt het meestal wat tegen, dus warm meestal meer neerslag dan verwacht en koud meestal minder dan verwacht, hoop nu een keer andersom met over al een meter in de dalen en hoger op veeeeel meer en dit tot maart. ( voor mij is tot en met kerst ook goed ) :))

  • Martijn sonnenberg schreef:

   dat het met warm weer harder regent/sneeuwt is natuurlijk gewoon een natuurkundig gegeven: warme lucht kan meer vocht bevatten dan koude lucht, dus als je die lucht over de alpen leegdrukt dan komt er meer water uit… 🙂

 7. nils schreef:

  Wat er nu gaande is in de alpen. Dat valt pas tegen!

 8. Petra schreef:

  Ik ben ook wel benieuwd hoe het ondertussen in de stratossfeer is.
  Zijn er nog ontwikkelingen in die mogelijke poolwervelsplit of verplaatsing?

 9. Spyfromthesky schreef:

  De nuchterheid die bij mij heerst voor de L.L. is altijd. Als het in de L.L. eens 3 dagen achter elkaar gaat vriezen en de kaarten zijn daarna nog goed, dan pas gaan de kleuren van de stoplichten goed werken.

  Qua stabiliteit lijkt GEM aardig overeind te blijven. Volgens mij ook vaak richting het Europese model.
  GFS is toch wel een beetje van het “padje” geworden. De te langere termijn is nu vooral meer ‘funwerk’ dan het echt serieus te nemen.

  Spyfromthesky (Arnold)

 10. Jan schreef:

  De wereldbekerwedstrijden voor skiester in het Franse Val-d’Isère, die van 14 tot en met 16 december op het programma stonden, zijn afgelast.Oeffffffffffffffff, zei geloven er nog niet in.

 11. qlubtempo schreef:

  Heb nog wel iets positiefs, het kan vanaf nu namelijk alleen maar beter worden

 12. Prins schreef:

  Heerlijk weer die voorpret.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.