temp 2 m 28 januari

Klik voor grotere afbeelding..

En dan letterlijk.. Ook vanavond ziet het er namelijk nogsteeds prachtig uit voor de Nederlandse winterliefhebbers. Hoewel de échte magische dag nogsteeds Hajo’s 30 januari is, zien we in de GFS 12z de eerste ijsdag voor het oosten van het land al aanstaande zondag. Over twee dagen dus… Daarna lopen de temperaturen alleen nog maar verder terug. Het is niet ondenkbaar dat halverwege volgende week het oosten en noorden ook overdag matige vorst te maken gaan krijgen.

Voor iedere winterliefhebber wat wils

sneeuw zondag 29 januari

Klik voor grotere afbeelding

 Is het dan met de intrede van de winter in Nederland gedaan met de pret in de Alpen? Zeker niet! Op het moment van schrijven sneeuwt het al licht in de Haute-Savoie en Noordwest Zwitserland. Morgen breidt deze lichte sneeuwval zich verder uit richting het oosten. Van grofweg Val Thorens tot Innsbruck kans op 10 tot 25cm sneeuw. Vervolgens zien we toenemende depressieactiviteit boven de Middellandse Zee. Het is geen klassieke Genua-laag situatie, maar kijkende naar de toename van neerslagintensiteit zaterdag aan het eind van de dag en de stuwing op zondag, hou ik nog steeds vast aan mijn standpunt in de weddenschap met Hajo: van zondag tot dinsdag lokaal een meter sneeuw in de Piemonte. Daarbij komt nog eens de de GFS 12z iets heel leuks doet. In de laatste berekeningen volgen de neerslaggolven elkaar de gehele volgende week op met nu ook neerslag verder naar het oosten, lees oa eindelijk sneeuw voor de Dolomieten. Dit is nog echter nog een uiterst onzeker scenario. Hierover later meer!


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

53 reacties

Gesloten voor reacties.