We kunnen weer op wintersport, zij het met veel beperkingen. De winter ontwikkelt zich zwak dus een Elfstedentochtfeest thuis zit er ook iet echt in nog. Maar de Olympische winterspelen komen eraan, en misschien minder bekend, ook op uitslagen van die wedstrijden kun je legaal online wedden in Nederland. Voor wintersportliefhebbers misschien een goed moment dus om de beste tips van Legaal Kansspel Nederland ten aanzien van op sportwedstrijden nog eens goed door te nemen.

De eerste tip van het seizoen: ‘specialiseer je in minder populaire competities’. 

Hoewel de Olympische spelen op zichzelf natuurlijk wel erg populair zijn, zijn ze gevuld met sporten die de meeste mensen niet of nauwelijks volgen, laat staan waar mensen normaal gesproken op wedden. 

Veel mensen zullen dan misschien nog net wel weten wat Curling is (voor degenen die dat niet weten, het is dat spel wat op sjoelen met grote stenen lijkt, en waarbij mensen enorm hard met een bezem over het ijs te keer gaan), maar wie nu de beste teams zijn om in de gaten te houden? Zelfs bookmakers (de aanbieders van sportweddenschappen) zullen hier moeite mee hebben en daarom kunnen de er met hun ‘odds’ (de kansen en uitbetalingen) ver naast zitten, wat erg mooie kansen biedt.

De tweede tip die je niet moet missen in deze tijd is: ‘focus op extreme omstandigheden’ nou, dat zijn we hier wel gewend met hittegolven in Amerika en Russische beren die op de stoep staan. De odds waar het allemaal om draait worden, zoals de hele wereld tegenwoordig, bepaald door algoritmes. Net zoals klimaatwetenschap worden deze bergen aan historische data gevoerd en zijn de daarom ook altijd super nauwkeurig. Zo nauwkeurig dat een beetje extreme omstandigheden, ze compleet in de war kunnen schoppen. En als plannetjes in de war geschopt worden, raken mensen in paniek, dat hebben we het afgelopen jaar wel kunnen zien. Paniek voetbal op het ijs, klinkt als een goed avontuur met kansen voor wie ze maar wil grijpen. 

Als je het helemaal goed wil doen, betrek dan ook de sociale media erbij. Dat is waar je je belangrijkste informatie vandaan haalt, want ‘heb het niet of Facebook gestaan’, dan is het sowieso niet waar. De derde tip is dus: 

Houd de sociale mediakanalen van teams en atleten in de gaten. Zo kan je sneller inspelen op nieuwe informatie dan de bookmakers’

Hoewel het natuurlijk nog maar de vraag is of en hoeveel informatie er door de Chinese digitale “firewall” (of in dit geval “icewall”) heen gaat komen, zullen er ongetwijfeld ook minder ethisch verantwoorde berichten gedeeld gaan worden, de laatste tip verraad het al: ‘Rapporteer en blokkeer personen die tips over match fixing verkopen’ In het ergste geval klopt de tip en wordt de boel dus bewust gemanipuleerd, iets wat zeker niet bij de Olympische gedachte past en in het ergere geval ben je gewoon je geld kwijt. Zonde.

Had ik nu de laatste tip al gegeven? Ok, dan is dit geen tip, maar mocht je geïnteresseerd zijn in waar ik deze informatie nu allemaal vandaan tover? Legaal Kansspel Nederland!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.