Het Kleinwalsertal is net zoals het Montafon lekker dichtbij. Op slechts 803 kilometer van Utrechts is dit de ideale bestemming voor een shortski. Maar hoe organiseer je dat nu het best en wat moet je zeker doen. Ik geef jullie in dit artikel de beste tips and tricks om een top weekendje te beleven.

Een shortski, no time to waste!

Waar verlies je het meeste tijd mee? Natuurlijk met de rit naar de Alpen, maar vaak ook al bij het vertrek. De auto inladen, iedereen gaan ophalen. of je nu met jouw vrienden of met jouw gezin reist, probeer de wagen al op voorhand in te laden. Inclusief jouw skimateriaal.  Dan ben je ook al verplicht op tijd in te pakken en verlies je geen tijd. Spreek een gezamenlijk punt af om te vertrekken. Rondjes rijden is gewoon waste of time!

Voorzie een lunchpakket en de nodige drankjes (water, koffie,…). Hou enkel halt voor de noodzakelijke dingen zoals tanken en een toiletbezoekje. Dankzij het lunchpakket en de koffie bespaar je ook nog op jouw trip! Meer geld voor een biertje langs de pistes!
Fijn weetje wanneer je richting het Kleinwalsertal reist heb je geen vignet nodig in Oostenrijk. Je rijdt rechtstreeks vanuit Duitsland in het dal binnen.  Joepie tijd en geld besparen ;).

In het Kleinwalsertal kan je gelukkig de auto gewoon laten staan, door het hele dal kan je de gratis skibus nemen!

Het beste moment om te reizen voor jouw shortski?

Helaas, ik vertel het niet graag maar je gaat het snelst ter plekken zijn wanneer je ’s nachts gaat rijden. Geen files, beperkt vrachtverkeer, een enkeling op de baan. Vroeger was het een zaligheid om op zondag te rijden, maar forget it. Ondertussen is het elke dag wel file. Wil je optimaal genieten van jouw shortski? Rij dan niet direct in de ochtend, maar ga eerst nog even de pistes op. Je kan beter het meeste halen uit jouw vakantie en anders sta je toch in de file.

Pijnpunt richting het Kleinwalsertal is het stuk van Stuttgart tot Memmingen. Rij je overdag, dan mag je hier zeker een tijdsverlies van 30 minuten in calculeren.

De beste tips voor jouw shortski ter plaatse!

Durf jouw wekker te zetten! Je bent maar enkele dagen in de sneeuw! Optimaal genieten doe je door vroeg onder de wol te kruipen en vroeg op te staan. Ga je tot de vroege uurtjes après-skiën dan kan je dat wel even bekopen de volgende dag. Het is aan jou om te oordelen of het dat waard is.

Shortski gargellen

Huur je materiaal bekijk dan of je het niet online kan reserveren voor jouw vertrek. Indien het jouw eerste wintersportvakantie is kan dit moeilijk zijn, maar een doorwinterd skiër weet echt waarmee hij de beste ervaringen heeft. Neem je jouw eigen materiaal mee, controleer dan voor jouw vertrek alles. Waxen, slijpen, bindingen,… Je wil er op vakantie geen tijd aan verliezen. Op deze website kan je jouw materiaal online reserveren!

Nog zoiets wat je makkelijk online kan regelen is jouw skipas. Indien je bij één van de deelnemende accommodaties op deze website boekt, kan je jouw skipas via de accommodatie regelen. Geen wachtrijen in de ochtend aan de kassa.

Wil je alvast beginnen plannen en kijken waar je allemaal kan knallen. Hier nog even de pistenkaart!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.