Even een kort bericht tussen al het meteorologisch geweld door. Even terug naar de roots van deze site: sneeuw en wintersport. We hebben en echt sublieme timelapse van de hele afgelopen winter sneeuw op het hoogste meteorologische station van Slovenië. Met de plaatjes lopen de grafieken van temperatuur en sneeuwhoogte mee. Geniet!

In de actualiteit van de bergen kunnen we melden dat Slovenië, Kroatië en vooral ook Oostenrijk vandaag en morgen een enorme bak hemelwater te verwerken krijgen.

Ach in de Alpen is 200 of 300mm geen uitzondering. Vele riviertjes hebben al stevige bescherming gekregen. Ik verwacht nu even geen chaos hier. En meteen na deze regen komt pure zonneschijn.

Juist ook in de Lage Landen want die liggen in het centrum van een nieuw hoog. Gefeliciteerd! Helaas is het hoog zwak en flubberig en moeten we nog afwachten of de regen niet terug komt.

Afsluitend toch nog even deze schokkende video. Autogarages gaan gouden tijden tegemoet. Ho is zo its eigenlijk verzekerd? Weet iemand dat? Fijne dag. Dank voor alle leuke reacties. Donaties even niet naar mij maar naar Duitsland graag.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.