Even een kort bericht tussen al het meteorologisch geweld door. Even terug naar de roots van deze site: sneeuw en wintersport. We hebben en echt sublieme timelapse van de hele afgelopen winter sneeuw op het hoogste meteorologische station van Slovenië. Met de plaatjes lopen de grafieken van temperatuur en sneeuwhoogte mee. Geniet!

In de actualiteit van de bergen kunnen we melden dat Slovenië, Kroatië en vooral ook Oostenrijk vandaag en morgen een enorme bak hemelwater te verwerken krijgen.

Ach in de Alpen is 200 of 300mm geen uitzondering. Vele riviertjes hebben al stevige bescherming gekregen. Ik verwacht nu even geen chaos hier. En meteen na deze regen komt pure zonneschijn.

Juist ook in de Lage Landen want die liggen in het centrum van een nieuw hoog. Gefeliciteerd! Helaas is het hoog zwak en flubberig en moeten we nog afwachten of de regen niet terug komt.

Afsluitend toch nog even deze schokkende video. Autogarages gaan gouden tijden tegemoet. Ho is zo its eigenlijk verzekerd? Weet iemand dat? Fijne dag. Dank voor alle leuke reacties. Donaties even niet naar mij maar naar Duitsland graag.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.