Ik woon al jaren in Zell am See Kaprun. Als skileraar en mountainbikegids. Sinds deze zomer werk ik voor het Adventure Center Kaprun. We hebben daar iets nieuws dat echt leuk is. Ken je ook het gevoel als je na een prachtige wandeling bergop geniet van het mooie uitzicht en je ‚Gipfeljause‘? Maar dan moet je toch weer omlaag. En die weg naar beneden is meestal zwaar en pijnlijk voor je knieën. Hajo pakt dan het het liefst zijn paraglider (hij moet nog even sparen voor een lichtgewicht-set), maar nu is er ook iets voor de niet-piloten onder ons. En het kan ook op je rug![dc_slider slider=”20688″]Het ding heet: de MountainSkyver. Zes jaar lang is met knowhow uit de mountainbike wereld aan dit idee gewerkt. De MountainSkyver is een soort mountainbike die je kunt opklappen en in een speciale rugzak kunt doen. De MountainSkyver heeft geen zadel, geen ketting, maar twee kleine platforms waar je op staat. Door zijn geringe gewicht en de speciale rugzak draag je de MountainSkyver gemakkelijk bergop. Twee enorme voordelen: lange saaie afdalingen behoren tot het verleden. En paden waar je met je mountainbike nooit kon komen omdat de weg omhoog te steil of technisch is, kun je nu met de MountainSkyver omlaag verkennen. Hierboven wat plaatjes van een tocht die ik net maakte met gasten in Kaprun. Je ziet dat het geschikt is voor jong en oud. Interesse? Kijk eens op de website van deze uitvinding en de facebook pagina met nog maar 575 likes

In Kaprun bieden wij nu elke woensdag om 9 uur zo’n tocht met gids aan. De weg bergop is dankzij de Maiskogelbahn nog gemakkelijker. Daarna loop je een klein half uurtje omhoog naar Gasthof Glocknerblick. Na een versnapering klap je je MountainSkyver open en kan de tocht naar beneden beginnen. Dat wil zeggen: eerst krijg je uitgebreide instructie. De weg omlaag loopt via brede grindpaden, single trails en ook over de skipiste, waar je het gevoel krijgt of je op je ski’s of board staat. Ben je in de buurt? Kom dan langs op het Adventure Center Kaprun.


Tim Dehing

Ik woon al jaren in Zell am See/Kaprun. Een dag zonder bergen is voor mij ondenkbaar. Iedere dag als ik opsta, loop ik naar buiten en heb een mooi uitzicht over de Schmittenhöhe. Als ik de straat oversteek sta ik op de piste. Ik heb lang als skileraar en als mountainbikegids gewerkt. Nu werk ik voor het Adventure Center Kaprun. Ik ben verantwoordelijk voor de marketing en pr. Maar ik zit gelukkig een paar keer per week op de mountainbike en laat onze gasten de mooiste trails zien. In de winter sta ik nog heel vaak op de skies. Het lesgeven vind ik nog steeds erg leuk om te doen.

2 reacties

Gesloten voor reacties.