Tim schrijft uit Zell am See Kaprun: “Het was een geweldig mooie week. Sinds vorige week vrijdag (als ik het het me goed herinner) knalblauwe lucht en aangename temperaturen. Ik was vorig weekend drie dagen op de gletsjer. Het was niet druk. Zaterdag kon je boven een kanon afschieten. Alleen bij het Icecamp was het gezellig druk door de vele toeschouwers van de Austrian Freeski Open. Ik gaf privéles en heb met één oog naar de AFO gekeken. NIET NORMAAl! Zie deze video:

De sneeuw was vorig weekend perfect. Ook de Maiskogel was ondanks de hoge temperaturen de sneeuw echt nog goed. Het duurde even voordat het echt zacht werd. Maar ook dat is wel weer heel lekker. Afgelopen week stak de wind op en was het wat drukker op de Maisi omdat op de Kitz veel liften dicht waren. Gisteren was ik weer op de gletsjer. Er is enorm veel sneeuw weggewaaid. Naast de piste was de sneeuw keihard. Een goede offpiste training 🙂 Zoals altijd is het park gewoon perfect geshaped. Die gasten kunnen echt iets.

Nu wordt het dan echt rustig. Alleen met pasen wordt het nog druk. En ik denk zelfs dat we dan gewoon nog in het dal kunnen skiën. Volgende week komt er schijnbaar nog wat sneeuw bij.”


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.