Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Tijdelijk afscheid nemen van een uitgestorven Tirol

check ook eens

19 Reacties

 1. Gerard schreef:

  Soepele thuisreis Hajo. Gaaf filmpje, qua keuze voor mij een no-brainer op een wintersport site ;-), complimenten voor de maker

 2. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/04/1586092847.png[/img]
  De maximale zonkracht (bij zon op hoogste punt van de dag) is vandaag opmerkelijk hoog; bijna een vol punt boven de normaal en 0.5 boven de verwachting! Voor de tijd van het jaar; relatief dus. Het valt in het niet bij de 7 of soms 8 die we in de zomer halen en al helemaal bij de zuidelijker gelegen landen. Dus niet spannend en dramatisch; wel interessant. Twee dingen vallen samen: 1. het “gat” in de ozonlaag (zie hier: https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/zeldzaam-ozongat-boven-de-noordpool en verder hier: https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/ozongat-boven-de-noordpool/ (tevens een mooie achtergrond bij de hardnekkige vortex!) ) én 2. de extreem schone lucht m.n. juist boven het meetpunt Bilthoven (om 14.00 uur 3 ppb fijnstof en 6 ppb NO2). Het eerste wel gemodelleerd (overigens is die dikte -zo’n 305 Dobson eenheden- nou ook weer niet zo heel extreem; dat of lager (tot 240 DU) komt m.n. onder hogedrukomstandigheden wel vaker voor) ; het tweede vermoedelijk niet en waarschijnlijk de (al dagenlang) positieve afwijking t.o.v. de verwachting. Groot deel van de oorzaak zal uiteraard de lock-down zijn..

  • OpAart schreef:

   Mooie bijdrage Leo! De beide links laten zien hoe complex het weer is. Hoeveel factoren een rol spelen voordat weer weer is.

 3. vanDam schreef:

  Hoek van Holland heeft voorlopig de hoogste temperatuur van vandaag, 22.4 graden.
  Verrassend zo dicht aan de kust.

 4. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/04/1586114366.jpeg[/img]

  • Marcel schreef:

   Nog wel, maar op de hogere zandgronden wordt het pijlsnel droger. Er wordt al volop gesproeid omdat de bovenlaag te droog is voor de jonge gewassen. En er zijn al weer veel kleine bosbrandjes. Een paar buitjes zijn meer dan welkom

   • Hjs schreef:

    Jazeker, tis droogend weer, zon, windje, lage vochtigheid.
    Maar er is verschil tussen grondwaterpeil en de bovenlaag. Voor bomen ed is het grondwater van belang, voor beregening ook.
    Maar ben blij dat we eindelijk due strakke weststroom kwijt zijn.

 5. Geert schreef:

  Alweer een dagrecord gisteren?! Of is het gesjoemel?

  • Martijn sonnenberg schreef:

   volgens cijfers wel, maar een dagrecord in deze periode van het jaar is toch absoluut niet interessant? dagrecord voor 4-4 is bijv 23,4 (uit 1946!). het ene jaar is begin april warm (zoals nu), het andere jaar koud (bijv vorig jaar)

   • Gerard schreef:

    Opmerkelijk de gretigheid waarmee het KNMI iedere keer dit soort records uitgebreid naar buiten brengt.
    En die 23.4 is dat de echte of de “gehomogeniseerde” (=naar beneden gecorrigeerde) temperatuur?

    • Hjs schreef:

     Uiteraard naar beneden, want de huidige hut geeft lagere temp aan. Dus eigenlijk is het nu nog warmer als de oude hutten nog gebruikt werden.

     Zowel gister als vandaag weer een absoluut warmte record voor de datum.
     Laatste kouderecord? 😉

 6. Paul A Club1989 schreef:

  Ik voorzie de eerste klimaatdrammers spoedig met een bericht komen over deze droge periode. Kan nooit lang duren.

 7. Maarten schreef:

  Hajo, veel sterkte met de reis, hoop dat alles voorspoedig verloopt.
  ‘t Is wel jammer van die corona-crisis. Normaal gesproken gebruikte ik de korte ‘inlfuenza’ vakantie die hier in Bulgarije een of twee keer per jaar wordt afgekondigd om heerlijk te skien (want mijn drama-lessen op school moeten echt ‘live’ zijn). Nu bakken met sneeuw in Bulgarije, scholen potdicht, alles online (behalve dus mijn lessen), maar ook de ski-gebieden gesloten. Zelfs hier aan de overkant (ja, ik kijk letterlijk uit over de zee) is het strandwandelen verboden (stiekem wel al drie keer naar het ‘wilde’ strand gereden. Daar is niets of niemand, zelfs de wilde paarden heb ik niet gezien). West-Europa… Oost-Europa heeft het ook – en zonder een grens te passeren!

 8. Tjeerd schreef:

  Super auto die Avensis Hajo, heb er ook een gehad 20 jaar geleden. Al gearriveerd in Holland? Fantastisch weer hier. Geen co2 of stikstof. Schone lucht

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.