Wat gaan ze zeggen aan de grens als ik mijn fantastische Toyota Avensis met dakkoffer en twee mountainbikes op het dak over twee grenzen rijdt met ook nog eens mijn buitenlandse vriendin mee? Wat ga ik zeggen? Dat we lekker geskied hebben en nu op weg zijn naar huis haha. Nee gewoon het eerlijke verhaal natuurlijk. Dat we als “seizoenswerkers” 3 weken Ischgl quarantaine erop hebben zitten en nu huiswaarts keren. Heb alles goed nagelezen en dat zou geen problemen moeten opleveren…  wie het beter weet mag het zeggen.

Inpakken met dit weertje is zo slecht nog niet. En zeker ook even nog een mooie wandeling maken. Eerlijk gezegd trekt het strand ook wel hoor nu. Echt een gouden klimaat dat West-Europa.

Het enige wat ons nog kan gebeuren is een enkele regendag door een koudebel die door het hoog weet heen te prikken. Het Amerikaanse model berekent dat voor komende zondag.

Het Europese model berekent “exact” hetzelfde maar dus met toch de bekende zoek de 7 verschillen. Hier weet de koudebel niet het kanaal over te steken en schuift die zelfs onderlands weer de oceaan op. Wel zit de rem een beetje op de berekeningen van +25 graden. De noordoostelijke tendens is sterk in de berekeningen en dat is toch nog een stukkie koeler.

Oost-Europa heeft net weer zo’n portie kou over zich heen gehad. Met op 1 april sneeuw in Bulgarije en gisteren…

… een halve meter in Macedonië.

Dus in die uitvloeiende kou is nog van alles mogelijk…. maar een WC komt er nog steeds niet. De luchtdruk blijft hoog….

En we hoeven niet eens naar Scandinavië te gaan voor hoge druk. Gewoon in ons kikkerlandje wordt praktisch niets onder de 1020hPa berekend. Met minieme sneeuwkansjes die doorlopen tot eind april.

https://twitter.com/NWSSacramento/status/1246475141405532163

Serieuze sneeuw valt nog in California vandaag en morgen. Metertje erbij!

Aan de andere kant van de USA een heelander weertje. Met een steppenbrand die een parkeerplaats in de hengst zet. 100 auto’s kaduuk.


Maar bij ons dus ook serieuze bosbrandgevaar de komende tijd door de droogte! In Duitsland ging het al ergens mis. Om eens een nieuw thema aan te snijden en niet enkel over Corona te praten. Maar we sluiten af in stijl. Kijk eens hoe Benjamin Netanyahu profiteert van de Corona-crisis! En zie eens wat Pieter Lakeman over het hele verhaal zegt!

Nee we sluiten toch maar af in wintersportstijl….

Fijne dag!

Categorieën: Mooi weer

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

19 reacties

Gesloten voor reacties.