Een verrassend mooi plaatje vanaf de Nordkette boven Innsbruck. Nog een graadje dooi maar toch wordt alles mooi wit. Het is mijn favoriete skigebied van de hele Alpen. Tja heb straks zelfs tijd er een dagje te gaan skiën door bepaalde omstandigheden. In Ost-Tirol is een lawine een restaurant binnen gebroken… verder zien we daar en in Kärnten niet veel. White-out!

Tja deze lawine stoorde zich niet aan de covid-regels. Zouden de werklui die de sneeuw gaan ruimen een käsesemmel mogen eten en een koffie mogen drinken? Of moeten ze dan even naar buiten?

Aan de noordkant lopen de plaatjes uiteen. Van hierboven St. Johann in Tirol in een typische Fönsituatie …

Naar dit toch wel fraaie winterplaatje in Oberstdorf-Kleinwalsertal.

Mmmm… Val Gardena valt een beetje tegen. Da’s nog maar een mager laagje. Tot woensdag valt er nog een meter volgens Bergfex. Vandaag nog eens zo veel als er nu ligt.

In Zwitserland zie je nog net een hand en wat meer voor je ogen. Mooie plaatjes hoor! Wat zijn nu precies de regels? Kun je gaan skiën in Zwitserland zonder quarantaine? Ik hou er niet zo van ernaar te zoeken. Zo ziek ben ik van de situatie. Heb jij dat ook? Ziek van de situatie? Mmmm…

Zuidelijke Franse Alpen

Bardonecchia Piemonte

In Frankrijk en Italië zien we natuurlijk de echt trieste plaatjes van yummie sneeuw wetende dat hier tot eind januari helemaal niets gebeurt. Toerskiërs zijn de winnaars hoewel die ook nog wel graag een bakkie doen in een bergrestaurant.

Gaan we afsluiten met toch wat plaatjes die de echte megasneeuw laten zien en hopelijk komen er ook wat ik de reacties via een dienst als deze.

Hier toch wel een plaatje uit Kärnten gevonden waar je minstens heupdiep door de sneeuw zou waden. En ook hier gaat nog veel meer vallen.

Dit is zo’n “glass whitely” plaatje uit Ost-Tirol …

Zoomen we in zien we dat de beer daar echt goed los is.

Last but not least worden de Ardennen en Zuid-Limburg vannacht al of weer even wit! Fijne zondag.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.