Een verrassend mooi plaatje vanaf de Nordkette boven Innsbruck. Nog een graadje dooi maar toch wordt alles mooi wit. Het is mijn favoriete skigebied van de hele Alpen. Tja heb straks zelfs tijd er een dagje te gaan skiën door bepaalde omstandigheden. In Ost-Tirol is een lawine een restaurant binnen gebroken… verder zien we daar en in Kärnten niet veel. White-out!

Tja deze lawine stoorde zich niet aan de covid-regels. Zouden de werklui die de sneeuw gaan ruimen een käsesemmel mogen eten en een koffie mogen drinken? Of moeten ze dan even naar buiten?

Aan de noordkant lopen de plaatjes uiteen. Van hierboven St. Johann in Tirol in een typische Fönsituatie …

Naar dit toch wel fraaie winterplaatje in Oberstdorf-Kleinwalsertal.

Mmmm… Val Gardena valt een beetje tegen. Da’s nog maar een mager laagje. Tot woensdag valt er nog een meter volgens Bergfex. Vandaag nog eens zo veel als er nu ligt.

In Zwitserland zie je nog net een hand en wat meer voor je ogen. Mooie plaatjes hoor! Wat zijn nu precies de regels? Kun je gaan skiën in Zwitserland zonder quarantaine? Ik hou er niet zo van ernaar te zoeken. Zo ziek ben ik van de situatie. Heb jij dat ook? Ziek van de situatie? Mmmm…

Zuidelijke Franse Alpen

Bardonecchia Piemonte

In Frankrijk en Italië zien we natuurlijk de echt trieste plaatjes van yummie sneeuw wetende dat hier tot eind januari helemaal niets gebeurt. Toerskiërs zijn de winnaars hoewel die ook nog wel graag een bakkie doen in een bergrestaurant.

Gaan we afsluiten met toch wat plaatjes die de echte megasneeuw laten zien en hopelijk komen er ook wat ik de reacties via een dienst als deze.

Hier toch wel een plaatje uit Kärnten gevonden waar je minstens heupdiep door de sneeuw zou waden. En ook hier gaat nog veel meer vallen.

Dit is zo’n “glass whitely” plaatje uit Ost-Tirol …

Zoomen we in zien we dat de beer daar echt goed los is.

Last but not least worden de Ardennen en Zuid-Limburg vannacht al of weer even wit! Fijne zondag.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.