Région Dents du Midi
Lees verder >

Sneeuwzeker en toch veel ook onder de boomgrens. Heel knus dus. Grote variatie aan accommodatie van luxe hotel tot betaalbaar pension.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Zell am See - Kaprun
Lees verder >

Wellicht de mooiste wintersportdorpen van Oostenrijk. Zell am See en Kaprun prachtig door de bossen en met de gletsjer Kitzsteinhorn als buurman altijd sneeuwzeker.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

The perfect storm

check ook eens

10 Reacties

 1. Ronaldo schreef:

  Hahaha……mooi man. Ik had niet in de agenda gekeken. Die van mij kwam spontaan op. Gelukkig niet in elkaar vaarwater. TOP. Mooi bericht.

 2. Roland Zwammerdam schreef:

  Spannend, spannend! Maar moeten we dit wel willen in september? Alle bomen nog vol met blaadjes. Dat wordt echt volop schade. Maar goed is inderdaad fictie.

 3. Hajo schreef:

  Oef. Dit is wel heel erg koffiedikkijken Fréderic… wat ik eruit lees is dat het zou kunnen dat er al vroeg in het seizoen een storm zou kunnen komen… maar het kan op 1000 andere manieren uitpakken… bijv als laatst dat de tropische storm een aanzet geeft tot een zeer natte periode of juist de overgang naar droog weer markeert. Ik ben zelf nog heel erg aan het tracken wat een veel eerder oceaanstormpje gaat doen. Blijft het op de oceaan? Of komt het aan land? En zo ja waar? Zie: https://www.wintersportweerman.nl/2014/09/08/46007/wij-gaan-slapen-begint-sneeuwen-calgary-1048m/
  Hoe is jouw inschatting daarvan?

 4. Frederic schreef:

  Haha. Geen paniek @Hajo. Het ging me er niet om of dit nu gaar uitkomen of niet. Het ging me enkel over de pure schoonheid van de kaart en de synoptische ontwikkeling die er toe geleid heeft.

 5. Frederic schreef:

  Maar los daarvan … Ik ben er eens over gaan nadenken en acht het toch goed mogelijk dat de volgende ex-orkaan (zoals die in het bericht) weer een totaal nieuw weerpatroon met zich meebrengt. Dus ik denk ook dat de hogedruk zich nog wel even handhaaft en dat die depressie nog even op de oceaan blijft.
  Maar binnen een week of twee is er weer vanalles mogelijk, al of niet geholpen door die volgende ex-orkaan.

 6. Roland Zwammerdam schreef:

  Dit lijkt overigens een beetje op de storm tijdens de Sydney-Hobart van 1998.

 7. Frederic schreef:

  Ondertussen zijn we 24 uur verder. De onweersbuien bij Kaapverdië zijn er nog steeds en de kans op verdere ontwikkeling tot een tropische storm de komende 5 dagen is volgens de NOAA verder gestegen tot 70%.
  De kaart bovenaan dit bericht is in de nieuwe GFS06-run voor dezelfde datum vrij gelijkaardig, maar het komt net niet tot een explosieve botsing tussen beide weersystemen. Daardoor diept de depressie iets minder diep uit.

  • Hajo schreef:

   Tuurlijk begreep ik je artikel wel… ik doe zelf niet anders in de winter. Alleen het leek me nu nog wel wat erg concreet uitgewerkt omdat op diezelfde plek eerst nog twee andere systemen ontstaan en op enige manier vergaan voor jouw systeem aan de beurt was… toch? Was het nu winter zoude we het een boude voorspelling moeten noemen lol.

 1. 19 september 2014

  […] dagen is het ondertussen geleden dat ik hier een kort bericht postte over ‘de perfecte storm’. Het zat toen in een paar modelruns van GFS, maar wel heeeel ver weg, liefst 2 weken vooruit […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.