Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

The perfect storm

check ook eens

10 Reacties

 1. Ronaldo schreef:

  Hahaha……mooi man. Ik had niet in de agenda gekeken. Die van mij kwam spontaan op. Gelukkig niet in elkaar vaarwater. TOP. Mooi bericht.

 2. Roland Zwammerdam schreef:

  Spannend, spannend! Maar moeten we dit wel willen in september? Alle bomen nog vol met blaadjes. Dat wordt echt volop schade. Maar goed is inderdaad fictie.

 3. Hajo schreef:

  Oef. Dit is wel heel erg koffiedikkijken Fréderic… wat ik eruit lees is dat het zou kunnen dat er al vroeg in het seizoen een storm zou kunnen komen… maar het kan op 1000 andere manieren uitpakken… bijv als laatst dat de tropische storm een aanzet geeft tot een zeer natte periode of juist de overgang naar droog weer markeert. Ik ben zelf nog heel erg aan het tracken wat een veel eerder oceaanstormpje gaat doen. Blijft het op de oceaan? Of komt het aan land? En zo ja waar? Zie: https://www.wintersportweerman.nl/2014/09/08/46007/wij-gaan-slapen-begint-sneeuwen-calgary-1048m/
  Hoe is jouw inschatting daarvan?

 4. Frederic schreef:

  Haha. Geen paniek @Hajo. Het ging me er niet om of dit nu gaar uitkomen of niet. Het ging me enkel over de pure schoonheid van de kaart en de synoptische ontwikkeling die er toe geleid heeft.

 5. Frederic schreef:

  Maar los daarvan … Ik ben er eens over gaan nadenken en acht het toch goed mogelijk dat de volgende ex-orkaan (zoals die in het bericht) weer een totaal nieuw weerpatroon met zich meebrengt. Dus ik denk ook dat de hogedruk zich nog wel even handhaaft en dat die depressie nog even op de oceaan blijft.
  Maar binnen een week of twee is er weer vanalles mogelijk, al of niet geholpen door die volgende ex-orkaan.

 6. Roland Zwammerdam schreef:

  Dit lijkt overigens een beetje op de storm tijdens de Sydney-Hobart van 1998.

 7. Frederic schreef:

  Ondertussen zijn we 24 uur verder. De onweersbuien bij Kaapverdië zijn er nog steeds en de kans op verdere ontwikkeling tot een tropische storm de komende 5 dagen is volgens de NOAA verder gestegen tot 70%.
  De kaart bovenaan dit bericht is in de nieuwe GFS06-run voor dezelfde datum vrij gelijkaardig, maar het komt net niet tot een explosieve botsing tussen beide weersystemen. Daardoor diept de depressie iets minder diep uit.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.