fransealpen0311

Even heel winig tijd vanochtend voor een uitgebruik weerbericht. Het is allemaal ook gezegd en gedaan (zwemmen in zee op 1 november!) en de modellen zijn aardig consistent. Het Amerikaanse model trakteert aan het einde op nachtvorst in de Lage Landen maar dat is nog te ver weg. Wil je nog eens zo’n seizoensprognose op basis van sneeuwdek in Siberië lezen zie dan wat Meteoconsult ervan maakt. Zelfde verhaal dat we ook van Fréderic kregen. Interessant om te zien of die Cohen gelijk heeft. Hierboven een plaatje uit Chamonix vanochtend. Grand beau! Hoe kan dat nu weer?

wolken0311

 

Hier de weerkaart die laat zien hoe heel Europa door bewolking wordt gepakt momenteel. Heel Europa? Nee, een klein plekje in de Franse Alpen en West-Zwitserland doet niet mee… het Lijkt Asterix en Obelix wel! Maar al gauw gaat het hier spoken. De komende dagen moeten we overuren maken!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

53 reacties

Gesloten voor reacties.